Jättirapurisotto
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Hetki
Oletko jo tutustunut herkullisiin Hetki -sarjan tuotteisiin, joita löydät kaupan hedelmä- ja vihannesosastoilta?
Sarjaan kuuluu useita vaihtoehtoja, joilla voit helpottaa kätevästi arkea ja lisätä kuin huomaamatta vihannesten käyttöä. Hetki Tulinen Wokmix on markkinoiden ainoa tulisempi tuore wok-kasvissekoitus.
Valmiiksi paloitellut käyttövalmiit vihannekset kypsyvät nopeasti, eikä niistä synny hävikkiä. Voit käyttää kerralla koko pussillisen. Tuoteperhe on Suomessa valmistettu.
Tulinen wokmix sisältää: porkkanaa, kaalia, punaista ja vihreää paprikaa, purjosipulia ja chilirenkaita.
Vain mielikuvitus on rajana sille, mihin tuotetta voit hyödyntää. Pikapaista wokkeihin, sujauta keittoihin, piilota paistoksiin tai nauti rouskuvana sellaisenaan. Hetki Tulinen wokmix toimii myös keväisessä risotossa.
Helppoa ja nopeaa!
Jättikatkaravut voit korvata myös kotoisammilla katkaravuilla. Lisää nekin loppuvaiheessa ja kuumenna.
Advertising information
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 dl avorioriisiä
- 2 dl valkoviiniä
- 6 dl vettä
- 1 kalaliemikuutio TAI
- 1 kasvisliemikuutio
- 400 g jättikatkarapuja
- 200 g yrttituorejuustoa TAI
- 200 g chili-paprikatuorejuustoa
- 200 g Hetki Tulinen Wokmix
- ½-1 ruukku tuoretta minttua
- suolaa
Lisäksi:
- parmesaanijuustoa
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
- Ota ravut sulamaan huoneenlämpöön siksi aikaa kun esivalmistelet ruokaa. Voit tarvittaessa huuhdella ja valuttaa ravut lävikössä kuuman veden alla.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa tai paistokasarissa ja kuullota sipulisilppua hetki.
- Lisää riisi ja kääntele miedolla lämmöllä, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
- Lisää valkoviini ja vesi vähän kerrallaan, anna nesteen imeytyä riiseihin. Murusta joukkoon liemikuutio.
- Kun neste alkaa imeytyä, lisää joukkoon sulatetut ja valutetut jättikatkaravut, sekä tuorejuusto ja tulinen wokmix.
- Kuumenna. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Hienonna joukkoon tuoretta minttua.
- Tarjoa seuraksi parmesaanijuustoa lastuina ja sitruunalohkoja.
- Koristele ruoka tuoreella mintulla.
- Vinkki! Mausta ruokaa halutessasi ripauksella chilipaprikaa ja rouhi joukkoon halutessasi mustapippuria myllystä.