Thai-juustokakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 2.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • digestive keksi
  • öljy
  • macadamiapähkinä eli australian pähkinä
  • liivatelehti
  • paprika-chili tuorejuusto
  • smetana
  • punainen chilipaprika
  • ruohosipuli
  • korianteri
  • wasabitahna
  • valkosipuli
  • mustapippuri
  • vesi
  • limemehu
  • inkivääri
  • minimaissi
  • sokeriherneenpalko

Thaimaalaisesta ruoasta tutuilla mausteilla maustettu hyydykekakku on hieman erilainen juustokakku, joka sopii myös kasvisruokavaliota noudattaville, mikäli liivate ei ole suuri mörkö. Jos et halua käyttää liivatetta, voit valmistaa tästä pieniä leivoksia ilman liivatetta leivosrenkaita apuna käyttäen. Ihan yhtä kiinteitä niistä ei tietenkään tule. Voit tuunailla kakkua omaan makuusi sopivaksi.

Thai-juustokakku

Pohja:
200 g Digestive (täysjyvä) keksejä
1 dl öljyä
50 g Macadamia pähkinöitä

Täyte:
8 liivatelehteä
400 g paprika-chili tuorejuustoa
500 g smetanaa
2 tl hienonnettua punaista chilipaprikaa
1 ruukku ruohosipulia
1 ruukku korianteria
2 tl wasabitahnaa
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
½ dl vettä tai limenmehua

Pinnalle:
2 rkl öljyä
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
½ tl tuoretta inkivääriä silputtuna
5-10 minimaissia
n. 10 sokeriherneenpalkoa
1 dl vesikastanjaviipaleita
1 dl kevätsipulisilppua
wasabitahnaa
1 lime lohkoina
Thai Basilikaa
chilimaustetta myllystä

Murskaa Digestive-keksit ja sekoita joukkoon öljy ja rouhitut Macadamia-pähkinät.
Laita seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 20-24 cm.
Painele pohja tasaiseksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen lomittain.

Vatkaa paprika-chilituorejuuston joukkoon smetana.
Lisää hienonnettua chilipaprikaa, ruohosipulia ja korianteria.
Mausta wasabitahnalla, murskatulla valkosipulilla ja mustapippurilla.
Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa.
Kuumenna vesi tai limenmehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon.
Sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä muutama tuntia tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Kuumenna öljy pannulla.
Lisää valkosipuli, inkivääri, minimaissit, sokeriherneenpalot ja vesikastanjaviipaleet.
Kääntele muutaman minuutin ajan.

Jaa seos kakun pinnalle.
Silppua joukkoon vielä kevätsipulia.
Pursota reunoille pieniä wasabitahnapisaroita.
Koristele kakku lopuksi limen lohkoilla, Thai-basilikalla ja rouhitulla chilimausteella.

Vinkki! Voit kätkeä täytteeseen ja koristeeksi katkarapuja.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä