Sacherkakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- voi
- margariini
- munanvalkuainen
- tomusokeri
- munankeltuainen
- kananmuna
- vehnäjauho
- perunajauho
- leivinjauhe
- vaniljasokeri
- omenamehu
- aprikoosisose
- aprikoosimarmeladi
- taloussuklaa
- suklaamakeinen
- kermavaahto
Sacherkakku on hieman vaativampi kakku valmistaa, mutta lopputulos palkitsee tekijänsä. Tee kakku päivää tai paria ennen juhlia jääkaappiin!
Sacherkakku
150 g voita tai margariinia
150 g taloussuklaata
5 munanvalkuaista
1/2 dl tomusokeria
5 keltuaista
1 1/2 dl tomusokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kostutus:
omenamehua 1-1 1/2 dl
Täyte:
Kiinteää aprikoosisosetta tai marmeladia (300 gramman purkki riittää koko kakulle, myös päälle ohut kerros)
Kuorrutus:
3/4 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
25 g voita
koristeeksi suklaamakeisia
kakun kanssa tarjottavaksi kermavaahtoa
Sulata rasva kattilassa, paloittele joukkoon suklaa ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä, muttei jähmettyä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 1/2 dl siivilöityä tomusokeria ja jatka vatkaamista hetki.
Vatkaa keltuaiset ja 1 1/2 dl siivilöityä tomusokeria vaahdoksi.
Sekoita keltuais-sokerivaahtoon vielä juokseva suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden. Lisää lopuksi valkuais-sokeriseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on 22-24cm.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla 60-70 minuuttia.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat ja levitä väleihin aprikoosisosetta.
Kiuhauta kuohukerma. Sammuta levy. paloittele joukkoon tumma suklaa ja lisää voi. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Levitä kakun pinnalle ja reunoille.
Anna kakun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään. (Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa.)