Överi suklaakakku

  • 30 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

29 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 185 g voi
  • margariini
  • 2 dl fariinisokeri
  • 2 kananmuna
  • 2 ½ dl vehnäjauho
  • ½ dl sokeroimaton kaakaojauhe
  • 1 ½ tl leivinjauhe
  • 2 dl kerma
  • maito
  • 4 levyä Cloetta SPRINKLE Crunchy mango -suklaa
  • korppujauho
  • 1- 1 ½ dl omenamehu
  • 100 g aprikoosimarmeladi
  • 1 dl kuohukerma
  • Cloetta SPRINKLE Choco Woffel
  • Cloetta Sprinkle Latte Crunchiatto
  • Cloetta SPRINKLE Mint & Crispy rain -suklaa
  • Cloetta SPRINKLE Toffee center

Isänpäivä lähestyy. Pitääkö isä suklaasta? Joskus överit on ihan parasta! Valmista kakku, joka taatusti muistetaan! Kasaa kakun päälle niin paljon suklaata, että hirvittää! Miten hauskaa.

Överi suklaakakku
8-10 annosta

175 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
2 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
2 dl kermaa tai maitoa
75 g Cloetta SPRINKLE Crunchy mango -suklaata

Vuokaan:
voita ja korppujauhoja

Kostutus:
1- 1 ½ dl omenamehua

Väliin:
100 g aprikoosimarmeladia

Pinnalle:
3 levyä (75 g per levy) Cloetta SPRINKLE Crunchy mango -suklaata
1 dl kuohukermaa TAI tarvittaessa enemmän

Pinnalle:
Cloetta SPRINKLE Choco Woffel -suklaata
Cloetta SPRINKLE Latte crunchiatto -suklaata
Cloetta SPRINKLE Crunchy mango -suklaata
Cloetta SPRINKLE Mint & Crispy rain -suklaata
Cloetta SPRINKLE Toffee center -suklaata

Hellapoliisi: Överi suklaakakku

Vaahdota voi ja fariinisokeri keskenään. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.
Kääntele taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kerma tai maito.
Paloittele crunchy mango -suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Kääntele sulatettu suklaa taikinaan.
Voitele jauhota halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka ja laita taikina vuokaan.
Paista kakkua 150-175 asteisessa uunissa, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
Poista kakku vuoasta ja anna jäähtyä.
Halkaise kakku kahteen osaan.
Kostuta pohjat omenamehulla. Levitä alimman pohjan päälle aprikoosimarmeladia.
Laita päälle toinen pohja.
Valmista kuorrute.
Paloittele crunchy mango -suklaa pieneen kasariin ja kaada joukkoon hieman kuohukermaa.
Sekoita koko ajan miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa. Lisää tarvittaessa kermaa.
Anna suklaaseoksen olla kuitenkin melko paksua, mutta levittyvää.
Levitä suklaa kakun päälle ja reunoille.
Paloittele päälle runsaasti suklaapaloja.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: