Kasvisvoileipäkakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • paahtoleipä
  • kasvisliemi
  • creme fraiche
  • sulatejuusto
  • valutettu herkkusieni
  • herkkusieni
  • paprika
  • maustettu tuorejuusto
  • tomaattisalsa
  • majoneesi
  • creme fraiche
  • mozzarellahelmi
  • kirsikkatomaatti
  • viinirypäle
  • basilika

Nykyään useimpiin juhliin saapuu vieraita, jotka noudattavat kasvisruokavaliota. Heitä varten on kiva olla jotain tarjottavaa, jota voi toki ottaa muutkin.

Kasvisvoileipäkakku
noin 15 annosta

20 viipaletta isoja paahtoleipiä
n. 1/2 l kasvislientä kuutiosta tai fondista

Täyte 1:
200 g creme fraichea
200 g sulatejuustoa
1 prk valutettuja herkkusieniä hienonnettuna
1/2 paprika silppuna

Täyte 2:
200 g maustettua tuorejuustoa makusi mukaan
200 g Apetit tomaattisalsaa pakastealtaasta

Pinnalle:
n. 200 g majoneesia
n. 100 g creme fraichea

1 pss (100 g) mozzarellahelmiä
kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä
tuoretta basilikaa

Leikkaa leivistä reunat.
Aseta neljä leipäviipaletta tarjoiluvadille, kostuta.

Sekoita creme fraiche, sulatejuusto, hienonnetut herkkusienet ja silputtu paprika tasaiseksi tahnaksi.

Sekoita myös maustettu tuorejuusto ja tomaattisalsa sekaisin.

Kasaa kakku vuorotellen leipäviipaleista ja täytteistä, muista kostuttaa leipäkerrokset.

Anna vetäytyä mielellään yön yli.
Siisti tarvittaessa kakun reunat.

Sekoita kuorrutteen majoneesi ja creme fraiche, levitä kakun pinnalle ja reunoille.
Ripottele pinnalle mozzarellahelmet, koristele kirsikkatomaateilla ja tuoreella basilikalla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä