Jouluisa kalakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • leipä
  • vesi
  • kalaliemikuutio
  • ruohosipulituorejuusto
  • loimulohi
  • lämminsavulohi
  • tilli
  • sitruunapippuri
  • katkarapu
  • punasipuli
  • ruohosipuli
  • smetana
  • kylmäsavulohi

Loppuvuoden juhlahetkeen sopivassa kalakakussa ei ole täytteissä säästelty.

Leipänä on käytetty Pågen Jouluisa -leipää, joka on perinteinen vehnä- ja ruisjauhoista leivottu leipä. Leivässä maistuu ihana sekoitus rukiin lempeää pehmeyttä, rusinoiden ja siirapin makeutta, vierteen mausteisuutta, sekä ihania joulun mausteita: inkivääriä, mausteneilikkaa, pomeranssia ja kanelia.

Yön yli maustuessaan kakku on miellyttävän makuinen.

Jouluisa kalakakku
noin 8 annosta

1 pkt Pågen Jouluisa -leipää
2 1/2-3 dl vettä
1/2 kalaliemikuutio

Täyte 1:
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g loimulohta tai lämminsavustettua lohta
1 dl tillisilppua
sitruunapippuria maun mukaan

Täyte 2:
200 g ruohosipulituorejuustoa
170 g katkarapuja silputtuna
2 rkl punasipulisilppua
1/2 dl ruohosipulia

Pinnalle:
150-200 g smetanaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g kylmäsavulohta
170 g katkarapuja
ruohosipulia

Valmista kakku pyöreään, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaan.
Leikkaa leivistä reunat.( Paketista jää kaksi ylimääräistä leipäviipaletta.)
Vuoraa vuoan pohja leivinpaperista leikatulla ympyrällä, tai laita vuoan reunat suoraan tarjoiluvadille ja kasaa
kakku siihen.

Kiehauta vedestä ja kalaliemikuutiosta kostutusliemi.Valmista täytteet.

Vatkaa sähkövatkaimella ruohosipulituorejuusto, loimulohi, tillisilppu ja sitruunapippuri tasaiseksi tahnaksi.

Valmista myös toinen täyte.
Vatkaa ruohosipulituorejuusto, silputut katkaravut, punasipulisilppu ja ruohosipuli keskenään.

Laita vuoan pohjalle kerros leipää ja kostuta.

Jaa loimulohitäytteestä puolet leipäviipaleiden päälle.
Laita kerros leipää päälle ja kostuta.

Levitä katkaraputäyte kokonaan leipäviipaleiden päälle.
Laita jälleen kerros leipää ja kostuta.
Levitä pinnalle loput loimulohitäytteestä.
Laita päälle vielä kerros leipää, kostuta ja anna vetäytyä jääkaapissa suojattuna mielellään yön yli.

Siirrä kakku tarjoiluvadille ja poista vuoan reunat.

Sekoita smetana ja ruohosipulituorejuusto tasaiseksi ja levitä kakun pinnalle ja reunoille ilmavasti lusikalla levittäen.
Käännä kylmäsavulohesta ruusukkeita ja kokoa ne kakun keskelle.
Laita reunoille katkarapuja.
Koristele ruohosipulilla.

Nauti hyvässä seurassa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: