Perinteinen tiikerikakku

  • 20 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso

34 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

15 annosta
  • 200 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
  • 3 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauho
  • 2 tl leivinjauhe
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeri
  • 1 dl kerma
  • (vaihtoehto) maito
  • ½ d sokeroimaton kaakaojauhe
Vuokaan:
  • 25 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 1 dl korppujauho

Perinteinen tiikerikakku on ihastuttava tarjottava kaiken uuden keskellä. Milloin viimeksi olet leiponut tiikerikakkua?

Perinteinen tiikerikakku
12-15 annosta

200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl kermaa tai maitoa
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Vuokaan:
25 g voita tai margariinia
1 dl korppujauhoja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja Siro erikoishieno sokeri kuohkeaksi.
Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos ja lopuksi kerma tai maito.
Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon sokeroimaton kaakaojauhe.
Voitele noin 1½ litrainen kahvikakkuvuoka voilla tai margariinilla ja jauhota korppujauhoilla.
Jaa taikinat kerroksittain vuokaan siten, että alle jää kerros vaaleaa taikinaa, sitten kerros tummaa ja lopuksi vielä kerros vaaleaa taikinaa.
Pistele haarukalla taikinaa ympäri vuoan ja tasoita pinta lusikalla.
Kypsennä kakkua 150-175 -asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.
Jäähdytä hetki ennen kuin kumoat kakun.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: