Helppo omenakakku

  • 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso

13 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen

Advertising information

Mainos päättyy, resepti jatkuu

Ainekset

15 annosta
  • 3-5 (n. 300 g) kotimainen omena
  • 4 kananmuna
  • 2 dl sokeri
  • 1 dl fariinisokeri
  • (vaihtoehto) kookossokeri
  • (vaihtoehto) siirappi
  • 5 dl vehnäjauho
  • 1 dl mantelijauhe
  • 1 dl pähkinärouhe
  • 2 tl leivinjauhe
  • 2 tl kaneli
  • 1-2 tl kardemumma
  • 1 tl chai-mausteseos
  • 200 g voi
Kuorrutus ja täyte:
  • 400 g maustamaton tuorejuusto
  • 100 g voi
  • 3-4 dl tomusokeri
  • 1 tl vaniljasokeri
Pinnalle:
  • kaneli
  • chai-mausteseos
  • kanelitanko
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Omenasato on jo osin kypsynyt ja sato näyttää olevan tänä vuonna suuri. Kotimaisista omenoista valmistat monenlaiset herkut. Leivo ihana tuoksuva omenakakku ja täytä ja kuorruta kakku tuorejuustotahnalla. Helppoa ja superherkullista!

Mehevä omenakakku
12-15 annosta

3-5 (n. 300 g) kotimaista omenaa
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria, kookossokeria tai siirappia
5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta tai pähkinärouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1-2 tl kardemummaa
(1 tl chai maustetta)
200 g sulatettua voita

Kuorrutus ja täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
3-4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
kanelia tai chai maustetta
(kanelitankoja)

Kuori ja raasta omenat. Laita ne kulhoon. Riko joukkoon kananmunat. Mittaa sokeri, fariinisokeri, kookossokeri tai siirappi ja lisää kulhoon. Mittaa vehnäjauhot, mantelijauhe tai pähkinärouhe, leivinjauhe ja leivontamausteet sekä sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm. Paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Leikkaa kakku kahteen osaan. Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto, huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi tahnaksi ja levitä puolet kakun väliin ja loput pinnalle.
Ripottele reunoille hieman kanelia tai chai maustetta ja koristele kanelitangoilla.

Tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: