Aito englantilainen hedelmäkakku

  • 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso

70 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen

Advertising information

Mainos päättyy, resepti jatkuu

Ainekset

8-10 annosta
  • 200 g kivetön taateli
  • 75 g korintti
  • 100 g sukaatti
  • 2 dl mantelilikööri
  • konjakki
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeri
  • Dansukker Ruokokidesokeri
  • 150 g voi
  • 2 kananmuna
  • 1 tl manteliaromi
  • 2 ½ dl vehnäjauho
  • 2 tl kaneli
  • 2 tl leivinjauhe
  • ½ tl inkivääri
  • pomeranssinkuori
  • 75 g pekaanipähkinä
  • saksanpähkinä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 sitruunan mehu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Aito englantilainen hedelmäkakku on tumma ja voimakas kakku aikuiseen makuun.
Alkoholi palaa hedelmiä kuumentaessa jättäen maun, mutta voit tarjota sitä myös lapsille.

Aito englantilainen hedelmäkakku
8-10 annosta

200 g kivettömiä taateleita
75 g korintteja
100 g sukaatteja
2 dl mantelilikööriä tai konjakkia
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
150 g pehmeää voita
2 munaa
1 tl manteliaromia
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta

½ tl inkivääriä tai pomeranssia
75 g rouhittuja pekaani- tai saksanpähkinöitä
yhden sitruunan raastettu kuori
yhden sitruunan puristettu mehu

Aito englantilainen hedelmäkakku

Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi.
Laita ne kattilaan korinttien ja sukaattien kanssa.
Mittaa joukkoon mantelilikööri tai konjakki. Kiehauta.
Vaahdota fariinisokeri tai ruokokidesokeri yhdessä pehmeän voin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää joukkoon manteliaromi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
Pese sitruuna hyvin harjalla ja raasta kuori. Lisää se taikinaan yhdessä puristetun sitruunamehun kanssa.
Sekoita.

Vuoraa halkaisijaltaan 20-22 cm tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja laita halutessasi vuoan pohjalle vuokaa kiertämään hieman pekaani- tai saksanpähkinöitä.
Laita varovasti päälle taikina ja levitä tasaiseksi.
Paista 150-175-asteisessa uunissa noin tunti.

Kääri kakku leivinpaperiin ja folioon ja anna maustua useita päiviä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: