Vuodenvaihteen tarjoilut

Advertising information
Ainekset
Nyt on selvitty joulusta ja kaikista ihanista herkkuruoista.
Vieläkö riittää virtaa järjestää uuden vuoden vastaanottajaiset?
Älä ota turhaa stressiä tarjottavista. Vuoden vaihteen juhlinnan voi suorittaa onnistuneesti ilman isompia hössötyksiä. Ei ole tarkoitus viettää koko päivää ja iltaa keittiössä.
Nyt on lupa laittaa pöytään puolivalmista ja valmistakin ja nostaa malja tulevalle vuodelle!
Hauska viinilasiteline sopii nuorekkaaseen pöytään ja säästää pöytätilaa, sillä voit nostaa telineeseen kaksitoista kappaletta viinilaseja.
Mikäli vieraita on enemmän kuin samppanjalaseja, hanki kertakäyttöisiä laseja.
Esipaistetut sämpylät ja patongit ratkaisevat monta pulmaa. Rapea tuore leipä on aina hyvää, mutta sen valmistamiseen kuluu aikaa. Esipaistetut leivät paistuvat muutamassa minuutissa ja kotiisi leviää herkullinen, tuoreen leivän tuoksu.
Valmiit levitteet ja hummukset ovat mainioita lisukkeita leiville ja dippailuun. Voit siirtää levitteet tarjoiluastioihin.
Salaatit ovat suosittuja illanistujaisissa, sillä niistä saat tehtyä hyvinkin ruokaisia. Käytä mielikuvitustasi!
Mehevät, pikkupasteijat löydät kaupan pakastealtaasta ja Gourmet Snacks-pakkauksesta saat kerralla neljää eri makuista pasteijaa, jotka ovat kooltaan sopivasti suupalan kokoisia.
Suklaafondue on hienostunut ja helppo tapa tarjota makeaa purtavaa. Keräät vain suklaaputouksen ympärille erilaisia keksejä, marjoja, hedelmiä tai vaahtokarkkeja.
Jos kuitenkin haluat tarjota myös jotain leivottua makeaa, sopii kirpsakka Margarita-kakku hyvin illalla nautittavaksi kakuksi.
Ja koska varsinkin vuoden vaihteessa pitää mukana menossa olla hieman ilkikurisuutta ja pikkujäynää, laitetaan tarjolle herkullisen näköisiä hedelmänamuja, jotka osoittautuvat ihan muuksi.
Eri väriset sanat tarjoilulistassa ovat linkkejä, joista voit seurata tarkemmin kyseisen tuotteen taustoja.
Onnellista Uutta Vuotta kaikille Hellapoliisi-sivuston lukijoille!
Toivotteleepi, Kati
Hellapoliisi itse
Vuodenvaihteen tarjoilut/illanistujaistarjoilut
20:lle

Tervetuliaisjuomaksi kuohuvaa:
Kolme pulloa VINA MAIPO kuohuviiniä.
Pikkunälkään:

20 kpl esipaistettuja sämpylöitä
1 pkt Jokilaakson savujuustoa
levitteeksi:
2 rasiaa Jokilaakson Original Hummusta
2 rasiaa Jokilaakson Jalapeno Hummusta
2 rasiaa Välimeren Hummusta
3 pkt Gourmet Snacksejä (sisältää neljää erimakuista pasteijaa)
Meksikolaistyyppinen salaatti
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku friseesalaattia
1 ruukku lollorossosalaattia
1 ruukku ruukkusalaattia
2 rkl öljyä
1 1/2 kg broilerin fileesuikaleita
tacomaustetta
2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1 kurkku
1 paprika
2-3 dl tummia viinirypäleitä
2 punasipulia renkaina
2 ruukkua korianteria
1 iso pussi nachoja
4 pkt Queso Blanco Meksikolaistyyppistä juustoa
jalapenoja koristeeksi
Lisäksi:
Felix Mango-chilikastiketta
Silppua salaatit laakealle vadille.
Kuumenna öljy pannussa ja paista broilerisuikaleet muutamassa erässä kypsiksi. Mausta tacomausteella. Anna jäähtyä.
Puolita kirsikkatomaatit, paloittele kurkku ja paprika, silppua korianteri. Lisää loputkin salaattiainekset vadille, myös nachot.
Paloittele lopuksi Queso Blanco juusto ja käännä kuumalla pannulla, jotta saavat vähän väriä.
Lisää juustopalat salaatin joukkoon.
Tarjoa lisäksi Mango-chilikastiketta.
Yksi piirakka riittää, koska tarjolla on paljon muutakin.
Pekoni-purjopiirakka
Pohja:
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
1/2 dl kylmää maitoa
Täyte:
150 g pekonia
10-15 cm pätkä purjoa silputtuna
2 tomaattia viipaloituna
2 dl kermaa
1 dl maitoa
3 munaa
150 g juustoraastetta
Mittaa kuivat aineet ja kylmä rasva leivontakulhoon ja pyöräytä ryynimäiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina pyöreän lasisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja nosta kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Paista pekonisilppu kuumassa pannussa, lisää joukkoon purjo.
Nosta pekoni-purjoseos piirakappohjan päälle, viipaloi pinnalle tomaattia.
Sekoita keskenään kerma, maito, munat ja juustoraaste ja kaada piirakan pinnalle.
Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Kun tekee mieli haukata hieman makeaa, on suklaafonduen vuoro.
Tätä putousta myy Mondo Fresco, mutta voit tiedustella sitä myös Bake and Partysta.
Suklaafondue
Tarvitset putouksen lisäksi:
cockatailtikkuja tai varrastikkuja
900 g suklaata sulatettuna
1 iso prk suklaarullia
500 g vaahtokarkkeja
1 pkt sitruunavohveleita
1 pkt Salmiakki-Chili Dominoja
3-4 banaania paloiteltuna
mansikoita ja viinirypäleitä
Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa koko ajan hämmentäen. Ohenna tarvittaessa tilkalla kermaa.
Esilämmitä putousta ja kaada sula suklaa lämpimään putoukseen. Käynnistä laite.
Tämä kakku on valmistettu Vesililja-reunavuokaan, jota voit ostaa täältä.
Margarita-juomajauhe on Santa Marian valikoimista ja sitä voi ostaa isommista marketeista. Sijainti kaupoissa vaihtelee, joten kysy henkilökunnalta.
Persoonallinen Magisso-kakkuotin puolestaan on suomalaista käsityötä.

Valkosuklainen Margarita-kakku
20-30 annosta
Pohja:
300 g murustettuja keksejä tai kääretorttulevy
n. 100 g margariinia tai voita
Täyte:
10 liivatelehteä + vettä
5 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
750 g vaniljarahkaa
3-4 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
1 dl vettä + 1 pss Santa Marian Margarita Drink Mix -juomaseosta
100 g sulatettua valkosuklaata
Päällä:
2-3 prk säilykemandariineja
Kiille:
3 dl vettä + 1 1/2 dl hyytelösokeria
Reunapursotus:
n. 3 dl vispikermaa, sokeria ja vaniljasokeria
Murenna keksit lihanuijalla muovipussissa tai yleiskoneen leikkurinterällä.
Sulata rasva ja sekoita ainekset sekaisin.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun vesililja-reunavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vispikerma tai vaniljakastike vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljarahka, sokeri ja vaniljasokeri.
Sekoita vesi ja juomajauheseos lasissa tai kulhossa ja kuumenna mikrossa kiehuvaksi.
Liuota juomaan vedestä puristetut liivatelehdet, anna jäähtyä hetki.
Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Sulata paloiteltu valkosuklaa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen ja lisää täytteeseen.
Kaada täyte keksipohjan päälle, suojaa kakku ja hyydytä jääkaapissa mielellään yli yön.
Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Lado pinnalle valutetut mandariinilohkot.
Kuumenna kiilteen vesi kasarissa kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, hämmentele, kunnes liemi kirkastuu.
Sivele hedelmät hyytelösokeriliemellä pullasudilla.
Vatkaa vispikerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, pursottele kakun reunukset.
Pikkusnackseiksi:
Jolokia-pähkinöitä
Fudgeja
Chilimakeisia
Juomat:

Stony Cape hanapakkaukset, punaviiniä ja valkoviiniä.
Tequilaa
Booli:
1 pullo melonilikööriä
n. 3 dl kirkasta viinaa tai maun mukaan
n 2 litraa sitruunalimua tai maun mukaan
jäisiä mangopaloja