Kasviksia ja dippikastikkeita
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Advertising information
Ainekset
- 2 lehtisellerin varsi
- 4-6 porkkana
- 1 kukkakaali
- 1 kyssäkaali
- 1 kurkku
Dippikastike 1
- 200 g sulatejuusto
- 1-2 rkl vihreä pestokastike
- (vaihtoehto) punainen pestokastike
Dippikastike 2
- 200 g kermaviili
- ½ tl valkosipulijauhe
- chilijauhe
Dippikastike 3
- 200 g kermaviili
- (vaihtoehto) maustamaton jogurtti
- 50 g vuohenjuusto
- 2-3 rkl tuore rucola
- 1 valkosipulinkynsi
- mustapippurirouhe
Kauden kasvikset nautitaan tietysti dippaillen. Valitse tarjoiluun erivärisiä kasviksia ja valmista seuraksi muutama erilainen dippikastike. Hyödynnä maustamisessa myös tuoreita tai kuivattuja yrttejä ja valmiita maustekastikkeita sekoittamalla maustamattoman jogurtin joukkoon.
Kasviksia ja dippikastikkeita
4 annosta
2 vartta lehtiselleriä
4-6 porkkanaa
puolikas keskikokoinen kukkakaali
pieni kyssäkaali
1 kurkku
Dippikastike 1:
200 g levittyvää sulatejuustoa
1-2 rkl vihreää tai punaista pestokastiketta
Dippikastike 2:
200 g kermaviiliä
½ tl valkosipulijauhetta
ripaus chilijauhetta
Dippikastike 3:
200 g kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
50 g pehmeää vuohenjuustoa
2-3 rkl hienonnettua rucolaa
1 pieni valkosipulinkynsi
mustapippuria myllystä

Huuhtele lehtisellerinvarret ja leikkaa tikuiksi.
Kuori ja paloittele porkkanat tikun mallisiksi paloiksi. Kuori ja paloittele kyssäkaali ja leikkaa vielä kurkku samoin.
Asettele vadille sekaisin tai väreittäin.
Valmista dippikastikkeet.
Sekoita levittyvän sulatejuuston joukkoon pestokastike. Tarkista maku.
Sekoita kermaviilin joukkoon valkosipulijauhe ja chilijauhe. Tarkista maku.
Sekoita kermaviilin tai maustamattoman jogurtin joukkoon pehmeää vuohenjuustoa, hienonnettua rucolaa, hienonnettua valkosipulia ja mustapippuria myllystä. Tarkista maku.
Tarjoa!