Jouluinen luumukakku

  • 30 min Työaika
  • 4 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso

9 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Maalahden Limppu logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 150 g Maalahden Limppu -leipäviipale
  • 50 g (sulatettuna) voi
  • ½ dl fariinisokeri
  • 1 tl vaniljasokeri
  • ripaus kardemumma
Täyte:
  • 5 liivatelehti
  • 2 ½ dl vispikerma
  • 200 g tuorejuusto
  • (vaihtoehto) maitorahka
  • ½ dl fariinisokeri
  • (vaihtoehto) sokeri
  • 300 g luumumarmeladi
  • ripaus kaneli
  • ½ dl vesi
Pinnalle:
  • 1 dl vispikerma
  • 1 rkl sokeri
  • 1 tl vaniljasokeri
  • kaneli
Koristeluun:
  • 1-2 Maalahden Limppu -leipäviipale

Jouluinen luumukakku on kätevä valmistaa päivää tai jopa kahta ennen tarjoilua jääkaappiin odottamaan. Maalahden Limppu antaa pohjalle hienostuneen maun.

Jouluinen luumukakku
8 annosta

150 g Maalahden Limppu -leipäviipaleita
50 g sulatettua voita
½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa

Täyte:
5 liivatelehteä + vettä liotukseen
2 ½ dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa tai maitorahkaa
½ dl fariinisokeria tai sokeria
300 g luumumarmeladia
ripaus kanelia
½ dl kiehuvaa vettä

Pinnalle:
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus kanelia

Koristeluun:
1-2 viipaletta Maalahden Limppua

Jauha Maalahden Limppu -leipäviipaleet hienoksi tehosekoittimessa tai leikkurinterällä.
Kuumenna voi pannulla ja lisää leipämurut, fariinisokeri, vaniljasokeri ja kardemumma. Kääntele hetki kovalla lämmöllä, kunnes leipämurut muuttuvat hieman rapeiksi.
Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto tai maitorahka, fariinisokeri, luumumarmeladi ja kaneli. Tarkista maku.
Kiehauta vesi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita neste tasaiseksi. Kaada liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan leipämurujen päälle ja levitä tasaiseksi. Nosta kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli hyytymään.
Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja kanelilla. Pursota kerma kakun pinnalle.
Ota leipäviipaleista muotilla kuvioita ja koristele kakku leipäkuvioilla.
Tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: