Riistapyörykät

  • 10 min Työaika
  • 25 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

38 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 1 ¼ dl korppujauho
  • 2 ½ dl vesi
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl öljy
  • 1 sipuli
  • 600 g riistajauheliha
  • (vaihtoehto) poronjauheliha
  • (vaihtoehto) hirvenjauheliha
  • (vaihtoehto) sika-nautajauheliha
  • 3 rkl tomaattipyree
  • 4-5 valkosipulinkynsi
  • 170 g pekoni
  • 1 ¼ tl suola
  • mustapippurirouhe
  • 1 rkl kuivattu rakuuna

Riistapyörykät ovat upean makuisia suupaloja myös joulupöytään! Jos herkkupöytäsi notkuu jo liiaksi, tarjoa vuoden vaihteen juhlissa. Näitä riistapyöryköitä on ollut tarjolla myös vuoden 2014 joulun joulubuffetissa Silja Linen Serenaden ja Symphonyn laivoilla.

Riistapyörykät
4-6 annosta

1 ¼ dl korppujauhoja
2 ½ dl vettä
1 muna
1 rkl öljyä
1 iso sipuli silputtuna
600 g riista-, hirven- tai poronjauhelihaa (tai jatkettuna nauta-sika -jauhelihalla) TAI 500 g nauta-sikajauhelihaa + 100 g riistarouhetta
3 rkl tomaattipyreetä
4-5 valkosipulinkynttä
170 g pekonia
1 ¼ tl suolaa
reilusti mustapippuria myllystä
1 rkl rakuunaa

Sekoita korppujauhot ja vesi keskenään ja anna turvota hetki.
Lisää muna.
Kuullota sipulisilppua hetki öljyssä pannulla, jäähdytä ja lisää joukkoon.
Lisää riista- poron- tai hirvenjauheliha TAI nauta-sikajauheliha ja riistarouhe, tomaattipyree, pekoni, suola, mustapippuri ja rakuuna.
Vaivaa tasaiseksi ja pyöritä tasakokoisiksi pyöryköiksi.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai voissa tai öljyssä pannulla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: