Punajuuri-jauhelihakeitto

  • 10 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Bonne logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rypsiöljy
  • 400 g jauheliha
  • ½ tl suola
  • ½ l Bonne punajuurisose
  • 2 dl vesi
  • 3 rkl lihafondi
  • (vaihtoehto) kasvisfondi
  • 10 kpl maustepippuri
  • 1-2 laakerinlehti
  • 400 g suikalejuures
Pinnalle:
  • 1 maustekurkku
  • ½ dl smetana
  • ranskankerma
  • tuore persilja
  • (vaihtoehto) tuore lehtipersilja

Valmista herkullinen jauhelihakeitto ja oikaise valmistusvaiheessa.
Voit huoletta käyttää valmiita pakastejuuressuikaleita. Liemen maku saa kauniin värin ja täyteläisen maun Bonne Punajuurisoseesta.
Bonnen vihannessoseilla täydennät kasvisten käyttöä helpolla tavalla lisäämällä ruokiin ja leivonnaisiin.

Punajuuri-jauhelihakeitto
4 annosta

1 iso sipuli
2 rkl rypsiöljyä
400 g jauhelihaa
½ tl suolaa
½ l Bonne Punajuurisosetta
2 dl vettä
3 rkl liha- tai kasvisfondia TAI maun mukaan
10 kpl maustepippureita
1-2 laakerinlehteä
400 g suikalejuureksia, pakaste

Pinnalle:
1 maustekurkku
½ dl smetanaa tai ranskankermaa
persiljaa tai lehtipersiljaa maun mukaan

Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja paista sipulisilppu ja jauheliha kauttaaltaan.
Mausta suolalla. Lisää joukkoon Bonne Punajuurisose, vesi, liha- tai kasvisfondi, maustepippurit ja laakerinlehdet sekä suikalejuurekset.
Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Tarkista maku.
Jaa annoskulhoihin tai lautasille ja laita päälle suikaloitua maustekurkkua, smetanaa ja persiljaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: