Perinteinen jauhelihakeitto

  • 5 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

176 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Jauhelihakeitto on perusruoka, joka valmistuu erittäin nopeasti varsinkin, jos käytät valmiita keittojuureksia.
Nykyisin kaupan pakastealtaasta löytyy jo useammankn merkkistä sekoitusta, jotka sisältävät valmiiksi perunatkin.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 500 g jauhelihaa
  • suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1½ l vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 10 kpl mustapippuria
  • 1-2 lihaliemikuutio
  • 700 g perunoita
  • 500 g keittojuureksia
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

  • Kuumenna öljy kattilassa.
  • Paista sipulisilppu ja jauheliha pannulla, mausta suolalla ja paprikajauheella.
  • Lisää joukkoon vesi, laakerinlehti, pippurit ja liemikuutiot, kiehauta.
  • Lisää ensin muut juurekset, hetken päästä perunat (jos käytät pakastejuureksia, tee toisinpäin, sillä ne ovat jo esikeitettyjä).
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat kypsiä.
  • Tarkista maku.
  • Ripottele pinnalle persiljasilppua.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä