Perinteiset lihapullat

  • 10 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
perinteiset lihapullat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

110 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Perinteiset lihapullat ovat suomalaisten suosikkiruokien kärjessä. Perusmurekemassaa eri tavoin maustamalla saat helposti tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivat pyörykät. Käytä maustamiseen esimerkiksi valkosipulia, tuoreita tai kuivattuja yrttejä ja erilaisia mausteseoksia. Veden voit korvata juuresmehuilla, kermalla tai kermaviilillä. Tuunaa rohkeasti omat pyörykkäsi!

Advertising information

Ainekset

30 annosta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl vettä
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 kananmuna
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

  • Mittaa korppujauhot kulhoon yhdessä veden kanssa.
  • Anna turvota noin viisi minuuttia.
  • Lisää naudan jauheliha, suola, mustapippuria maun mukaan ja kananmuna.
  • Sekoita tasaiseksi.
  • Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla.
  • Anna jäähtyä hetki ja sekoita jauhelihamassan joukkoon.
  • Paista pieni koepyörykkä ja tarkista maku.
  • Pyörittele pieniksi pyöryköiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  • Voit paistaa pyörykät myös kuumalla pannulla voissa tai öljyssä.
  • Vinkki! Voit jatkaa murekemassaa myös esimerkiksi juuresraasteilla tai hienonnetuilla vihanneksilla.
  • Vihannekset voit pyöräyttää kevyesti pannulla öljytilkassa ennen massaan lisäämistä.
  • Nauti lihapullat esimerkisi perunamuusin kera.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä