Lihapullia tomaattikastikkeessa

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Lihapullat tomaattikastikkeessa

27 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Valmista herkullisia lihapyöryköitä tomaattikastikkeessa ja tuunaa reseptiä mielesi mukaan. Kerman tilalla voit käyttää maustettuja kermoja tai kookosmaitoa.
Voit laittaa pyöryköihin tai kastikkeeseen erilaisia mausteita makusi mukaan. Viimeistele annos halutessasi tuoreilla yrteillä.
Resepti julkaistu alkuperin 12.11. 2007, päivitetty 26.1. 2022

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 600 g naudan jauhelihaa TAI
  • 600 g karitsan jauhelihaa (vaihtoehto)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl kuivattua minttua
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ½ tl kurkumaa
Paistamiseen
  • rypsiöljyä
Tomaattikastike:
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 4 dl kermaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chilipaprika
  • 2 tl juustokuminaa
  • maun mukaan suolaa
  • 2 rkl maizenaa
  • ½ vettä

Ohje

  • Laita jauheliha kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia ja valkosipulia hetki käännellen.
  • Lisää sipulit jauhelihan joukkoon. Lisää minttu, suola, tomaattipyree ja kurkuma.
  • Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja pyöritä tasakokoisiksi pyöryköiksi. Paista kuumalla pannulla öljyssä käännellen.
  • Valmista kastike.
  • Mittaa paseerattu tomaatti, kerma, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu chilipaprika joukkoon ja mausta vielä juustokuminalla.
  • Anna kiehua hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Lisää suolaa maun mukaan.
  • Sekoita Maizena ja vesi keskenään ja valuta se höyryävään liemeen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
  • Lisää joukkoon lihapyörykät ja kuumenna.
  • Tarjoa riisin, couscousin tai pastan kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: