Karitsa-kebakot

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pääsiäispöytään voit valmistaa ihanan mausteiset kebakot miedosta karitsan jauhelihasta.
Tarjoa seuraksi salaattia ja riisiä tai bulguria.
Voit valmistaa kebakot myös naudan jauhelihasta.
Karitsa-kebakot
10-12 kpl
400-500 g karitsan jauhelihaa
1 muna
½ nippu kevätsipulia silputtuna
1 rkl harissatahnaa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ punainen paprika pieninä kuutioina
2 tl kuivattua minttua
mustapippuria myllystä
70 g tomaattipyreetä
½ tl suolaa
Pinnalle:
1 rkl harissatahnaa
Laita karitsan jauheliha kulhoon.
Riko joukkoon muna.
Lisää harissatahna, hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikakuutiot,
minttu, mustapippuria, tomaattipyree ja suola.
Sekoita tasaiseksi.
Muotoile tasakokoisiksi pötköiksi ja sivele pintaan harissatahnaa kevyesti.
Paista 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.
Laita kebakoihin varrastikut ja tarjoa seuraksi salaattia ja luonnonjogurttia.
Vinkki!
Raasta jogurtin joukkoon tuorekurkkua ja mausta ripauksella suolaa ja paprikajauhetta.