Kaali-jauhelihalaatikko
- 20 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 kg kaali
- 2-3 porkkana
- 50 g voi
- ½ dl öljy
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 l vesi
- 2 dl pitkäjyväinen riisi
- 2 tl paprikajauhe
- mustapippurirouhe
- 1-2 tl meirami
- suola
- ¾ dl siirappi
- 3 kananmuna
Lisäksi:
- 1-2 sipuli
- voi
- 400-500 g jauheliha
- ½ tl suola
Kaali-jauhelihalaatikko kuuluu kesän ja syksyn suosikkiruokiin, kun kaalia on jälleen saatavilla. Ihanan mehevä ruoka valmistuu melko pienellä vaivalla. Muistathan vuorata paistovuokasi leivinpaperilla tai leivinarkilla, näin säästyt vuokaan tarttuneen ruoan hankaamiselta ruokailun jälkeen ja pienennät ruokahävikkiä.
Kaali-jauhelihalaatikko
6-8 annosta
1 kg varhaiskaalia tai kaalia
2-3 porkkanaa
50 g voita tai ½ dl öljyä
1 kasvisliemikuutio
1 l vettä
2 dl pitkäjyväistä riisiä
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä, maun mukaan
1-2 tl meiramia
suolaa maun mukaan
¾ dl siirappia
3 kananmunaa
Lisäksi:
1-2 sipulia
nokare voita
400-500 g jauhelihaa
½ tl suolaa
Poista kaalista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi veitsellä työlaudalla.
Kuori porkkanat ja raasta karkealla raastinterällä.
Kuumenna voi tai öljy pannulla ja lisää suikaloitu kaali ja porkkanaraaste. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja pudota sitten lämpöä. Kääntele, kunnes seos alkaa mennä kasaan. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää vesi. Kiehauta. Lisää joukkoon riisit. Mausta paprikajauheella, mustapippurilla, meiramilla ja suolalla. Sekoita joukkoon siirappi. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Tarkista maku.
Riko joukkoon munat ja sekoita seos tasaiseksi.
Kuori ja hienonna sipulit.
Kuumenna voi pannulla ja paista sipulisilppu ja jauheliha kauttaaltaan.
Mausta suolalla.
Sekoita jauheliha muiden ainesten joukkoon.
Vuoraa paistonkestävä uunivuoka leivinarkilla tai leivinpaperilla.
Kaada seos vuokaan ja kypsennä 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin tunti.
Tarjoa seuraksi puolukkahilloa.