Jauhelihalasagne – Ruokanetistä.fi

  • 30 min Työaika
  • 1 h 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 2.9/5

Ei arvosteluja

Ruokanetistä.fi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl rypsiöljy
  • (vaihtoehto) avokadoöljy
  • 400 g jauheliha
  • ¾ tl suola
  • 2 porkkana
  • 150 g juuriselleri
  • 70 g tomaattipyree
  • 800 g paseerattu tomaatti
  • (vaihtoehto) tomaattimurska
  • mustapippurirouhe
  • 1 ruukku tuore basilika
  • 4 dl vesi
  • 1 tl suola
Juustokastike:
  • 70 g voi
  • ¾ d vehnäjauho
  • 8 dl maito
  • ¾ tl suola
  • 150 g juustoraaste
Lisäksi:
  • 9 lasagnelevy

Oletko koskaan laskenut, paljonko sinulla tai perheelläsi kuluu rahaa ruokaan? Entä oletko miettinyt, miten voisit pienentää ruokalaskuasi vastuullisuudesta tinkimättä? Nyt voit saada siihen vastauksia täysin uudenlaisella tavalla, sillä ainutlaatuinen RuokaNetistä.fi tarjoaa kattavan ruokaverkkokauppojen vertailupalvelun. Vertaile ruoan verkkokauppoja ja kokeile tilata netistä ruokaa. Voi olisipa tällainen palvelu ollut silloin kun omat lapseni olivat pieniä, kädet täynnä puuhaa ja uhmaikäisten kanssa kauppareissut olivat toisinaan selviytymistaisteluita. Ostoksilla voi käydä itselle sopivana ajankohtana ja ruoka tuodaan suoraan kotiovelle. Parasta arjen luksusta!

Sivusto on omien kokemustensa perusteella tehnyt rehelliset ja piinkovat arvionsa suomalaisten ruokaverkkokauppojen tilauksista ja toimivuudesta. Se listaa asiakaskokemusten avulla niin ruokakaupat, keittiövälineisiin erikoistuneet verkkokaupat kuin erikoispalvelut. Ruokaverkkokauppa kasvaa valtavaa vauhtia, mutta palveluita on ollut vielä vaikea vertailla. Kattavat arvostelut kertovat esimerkiksi hintatasosta, toimitusvaihtoehdoista ja malliostoskorien hinnoista.
Nykypäivän kuluttajat ovat omaksuneet vastuullisuuden ostoksissaan ja myös ruokaverkkokauppojen ympäristöystävällisyyttä on vertailuissa arvioitu. Hävikkiruoka huomioidaan hienosti. Vaikka useimmat ruokaverkkokaupat keskittyvät vielä suuriin kasvukeskuksiin, meillä suomalaisilla alkaa olla jo hyvät mahdollisuudet ruoan tilaamiseen netistä asuinpaikasta riippumatta.

RuokaNetistä.fi haluaa tarjota kokonaisvaltaisen palvelun, minkä johdosta voit tutustua myös erilaisiin mauste- ja hyvinvointikauppoihin. Se mahdollistaa myös sen, että erikoisalalla toimivat kotimaiset toimijat saavat hyvin äänensä kuuluviin. Saatat valikoimaa selatessasi yllättyä, kuinka monia hienoja erikoistarvikekauppoja Suomessa on! Valikoimaan kuuluvat myös esimerkiksi erikoiskahveja ja teetä tarjoavat verkkokaupat sekä keittiötarvikekaupat.

RuokaNetistä sisältää myös reseptejä, joiden kirjasto kasvaa viikoittain.
Myös Hellapoliisin reseptejä löytyy palvelusta. Katso esimerkiksi tämä resepti:

Jauhelihalasagne on ihastuttava arkiruoka, joka valmistuu helposti. Valmista juustokastike jauhelihakastikkeen hautuessa. Jauhelihan tilalla voit käyttää myös broileria tai kasviproteiinivalmisteita, kuten nyhtökauraa, härkistä tai tofua.

Jauhelihalasagne
6 annosta

1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
400 g jauhelihaa
¾ tl suolaa
2 porkkanaa
150 g juuriselleriä
70 g tomaattipyreetä
800 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
mustapippuria myllystä maun mukaan
1 ruukku tuoretta basilikaa tai 1-2 tl kuivattua basilikaa
4 dl vettä
(suolaa)

Juustokastike:

70 g voita
¾ dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
¾ tl suolaa
150 g juustoraastetta

Lisäksi:
9 lasagnelevyä

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota ensin sipuleita ja lisää sitten jauheliha. Paista, kunnes jauheliha on kypsää. Mausta suolalla.
Kuori porkkanat ja juuriselleri ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Lisää ne joukkoon ja kääntele hetki.
Lisää tomaattipyree ja paseerattu tomaatti tai tomaattimurska. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mikäli käytät kuivattua basilikaa, lisää se yhdessä mustapippurin kanssa. Tuore basilika lisätään valmiiseen kastikkeeseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Valmista juustokastike.
Kuumenna voi pannulla, mutta älä ruskista.
Lisää vehnäjauhot sekoittaen ja lisää sitten maito.
Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin viisi minuuttia. Mausta valmis kastike suolalla ja sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.
Ota esille iso reunallinen uunivuoka.
Laita pohjalle jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Toista kerroksia siten, että pinnalle jää juustokastike. Voit halutessasi ripotella pinnalle paiston loppuvaiheessa hieman juustoraastetta.
Kypsennä 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Tarjoa seuraksi raikasta salaattia tai ituja.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: