Jauhelihakrepit

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Jauhelihakrepit
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

16 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras

Milloin viimeksi olet paistanut räiskäleitä eli lettuja? Isoista letuista valmistat myös herkulliset täytetyt krepit, jotka voit täyttää mielesi mukaan jauhelihalla, kanalla, kasviksilla, kalalla kuin kasviproteiineillakin, oman mieltymyksesi mukaan. Nyt tehdään mehevät jauhelihakrepit.

Myllyn Parhaalta löytyy myös lettujauhoja. Kätevä paperipussiin pakattu jauhoseos on mainio niin arkisessa ruoanvalmistuksessa, kuin mökillä, veneessä tai asuntovaunullakin. Riittää että lisäät joukkoon vettä. Veden voit toki halutessasi korvata myös maidolla ja halutessasi voit lisätä joukkoon kananmunan, mutta letut onnistuvat mainiosti ilmankin. Sarjaan kuuluu myös Porkkanalettujauho sekä Lettu- ja Vohvelijauho. Jauhoseos on maidoton ja kananmunaton.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
Lettutaikina:
  • 1 pss Myllyn Paras Pinaattilettujauhoja
  • 6 dl vettä TAI
  • 6 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • voita TAI
  • öljyä (vaihtoehto)
Täyte:
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen paprika
  • ½ tl suolaa TAI
  • 1 tl tacomaustetta (vaihtoehto)
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl kuivattua basilikaa TAI
  • muutama varsi tuoretta basilikaa (vaihtoehto)
  • 200 g smetanaa
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

  • Mittaa Myllyn Paras Pinaattilettujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon vesi tai maito ja halutessasi kananmuna. Sekoita ja anna taikinan turvota mielellään noin puoli tuntia.
  • Valmista sillä välin täyte. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paloittele paprika suikaleiksi tai kuutioiksi.
  • Kuumenna paistinpannu ja laita jauheliha kuumalle pannulle. Kääntele kovalla lämmöllä.
  • Lisää sitten joukkoon sipuli ja valkosipuli sekä paprika. Kääntele vielä hetki, kunnes sipulit pehmenevät.
  • Lisää joukkoon suola tai tacomauste, mustapippuria myllystä ja tomaattipyreetä. Mittaa vielä joukkoon basilika, smetana ja juustoraaste. Kuumenna sekoittaen.
  • Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai tacomaustetta.
  • Paista pinaattiletut kuumalla lettu- tai paistinpannulla molemmin puolin suuriksi räiskäleiksi.
  • Jaa täyte räiskäleiden keskelle ja käännä rulliksi.
  • Laita rullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Kuumenna 200 asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes juusto sulaa pinnalle.
  • Tarjoa jauhelihakrepit sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.
Jauhelihakrepit

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: