Jauheliha-makaronipata

  • 20 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

108 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Makuja logo Makuja logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 2 rkl rypsiöljy
  • 500 g nauta-sikajauheliha
  • ½ tl suola
  • mustapippurirouhe
  • 2 tl paprikajauhe
  • ½ tl chilijauhe
  • 2 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 3 valkosipulinkynsi
  • 1 nippu kevätsipuli
  • 500 g tomaattimurska
  • paseerattu tomaatti
  • ½ l vesi
  • 4 dl pippuripasta
  • 100 g pakastemaissi
  • ½-1 ruukku tuore persilja

Jauheliharuoat ovat arkiruokien kärjessä. Edulliset raaka-aineet ja nopea kypsyminen on arjen kiireessä tietysti plussaa. Kokeile tätä koko perheelle maistuvaa ruokaa!

Jauheliha-makaronipata
6 annosta

2 rkl rypsiöljyä
500 g nauta-sikajauhelihaa
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä maun mukaan
2 tl paprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
2 sipulia silputtuna
1 punainen paprika pieninä kuutioina
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 nippu kevätsipulia
500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
½ l vettä
4 dl pippuripastaa
100 g pakastemaissia
½-1 ruukku persiljaa silputtuna

Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista jauheliha kauttaaltaan.
Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja chilijauheella.
Hienonna joukkoon sipulit, paprika, valkosipulinkynnet ja kevätsipuli. Kääntele hetki.
Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja pippuripasta. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Lisää loppuvaiheessa pakastemaissi. Kuumenna.
Tarkista maku.
Silppua valmiin ruoan joukkoon tuoretta persiljaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: