Homejuusto-lihapyörykät, lohkoperunat ja rakuunaporkkanat
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 dl korppujauho
- 2 dl vesi
- 400-500 g jauheliha
- 1 kananmuna
- 1 rkl rypsiöljy
- 1 sipuli
- 75 g (muru) sinihomejuusto
- ½ tl suola
- mustapippurirouhe
Lohkoperunat:
- 6-8 peruna
- 2 valkosipulinkynsi
- ½ dl rypsiöljy
- ½ tl suola
- 1 tl paprikajauhe
- ripaus chilijauhe
Rakuunaporkkanat:
- 1 l vesi
- 6 porkkana
- 50 g margariini
- voi
- 1 tl kuivattu rakuuna
Homejuustolla maustetut lihapyörykät ovat upean meheviä. Nämä herkulliset pyörykät sopivat mainiosti vaikkapa illanistujaisiin. Valmista seuraksi ihanat lohkoperunat. Tarjoa annoksen seurana Felix Sinihomejuustokastiketta.
Homejuusto-lihapyörykät, lohkoperunat ja rakuunaporkkanat
4 annosta
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
400-500 g jauhelihaa
1 muna
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli silputtuna
75 g sinihomejuustoa murustettuna
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
Lohkoperunat:
6-8 isoa perunaa
2 valkosipulinkynttä
½ dl rypsiöljyä
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
Rakuunaporkkanat:
1 l vettä
ripaus suolaa
6 isoa porkkanaa
50 g voita tai margariinia
1 tl kuivattua rakuunaa
Mittaa kulhoon korppujauhot ja vesi, anna turvota noin viisi minuuttia.
Lisää jauheliha ja muna.
Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kuullota sipulisilppua hetki. Jäähdytä.
Lisää sipulisilppu jauhelihan joukkoon.
Murusta sekaan sinihomejuusto, suola ja mustapippuri. Sekoita massa tasaiseksi.
Pyöritä pieniksi pyöryköiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai paista kuumalla pannulla voissa käännellen.
Pese perunat hyvin ja leikkaa lohkoiksi.
Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon rypsiöljy, suola, paprikajauhe ja chilijauhe.
Kaada seos perunalohkojen päälle ja sekoita mausteet joukkoon.
Kypsennä 200-225 -asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
Valmista seuraksi rakuunaporkkanoita.
Kuori ja paloittele porkkanat sopiviksi suupaloiksi.
Keitä hetki suolalla maustetussa vedessä, kunnes porkkanoissa on vielä puruvastusta.
Valuta vesi pois.
Lisää joukkoon voi tai margariini ja rakuunaa. Kuumenna kunnes voi on sulanut.
Tarjoa lihapullien ja perunoiden dippikastikkeeksi Felix Sinihomejuustokastiketta.