Hapankaalilaatikko
- 15 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1½ dl riisi
- 6 dl vesi
- 1 rkl kasvisfondi
- 2 rkl rypsiöljy
- (vaihtoehto) voi
- 1 sipuli
- 400 g jauheliha
- 1 prk Euro-East venäläinen hapankaali
- 2 kananmuna
- ¾ dl siirappi
- mustapippurirouhe
Koristeluun:
- tuore lehtipersilja
Syksy on sadonkorjuun aikaa, mutta kaalilaatikon valmistuksessa voi vähän oikaistakin. Euro-Eastin Venäläinen hapankaali taipuu mainiosti kaalilaatikon pohjaksi ja nopeuttaa ruoan valmistusta. Kokeile!
Hapankaalilaatikko
6 annosta
1½ dl riisiä
6 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
2 rkl rypsiöljyä tai voita
1 iso sipuli
400 g jauhelihaa
1 prk (680g) Euro-East Venäläistä hapankaalia
2 kananmunaa
¾ dl siirappia
mustapippuria myllystä
Koristeluun:
lehtipersiljaa
Laita riisit ja vesi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen.
Lisää fondi ja keitä, kunnes riisi on lähes kypsää. Seos on vielä löysää eikä kaikki neste ole imeytynyt.
Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna rypsiöljy tai voi pannulla, lisää sipuli ja jauheliha.
Paista kypsäksi käännellen.
Laita seokseen riisi nesteineen, venäläinen hapankaali, rikotut munat, siirappi ja mustapippuria myllystä.
Tarkista maku.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kypsennä 175-asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes ruoka on sopivan kiinteää.
Ripottele pinnalle lehtipersiljaa ja tarjoa seuraksi puolukkahilloa.