Herkulliset lakritsi-laskiaispullat
- 20 min Työaika
- 1 h 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Kaupallisessa yhteistyössä Kouvolan lakritsin kanssa
Yllätä itsesi ja ystäväsi ja leivo ihanat pehmoiset pullat, joiden uumenista löytyy lakritsinen yllätys! Kouvolan Lakritsi on tuonut markkinoille samettisen pehmeän lakritsilevitteen, joka sopii sellaisenaan herkutteluun, mutta maistuu ihanalta myös erilaisten leivonnaisten täytteenä.
Lakritsilevitettä voit tilata Kouvolan Lakritsin verkkokaupastaAdvertising information
Ainekset
20 annosta
- 5 dl hiivaa
- 1 kananmuna
- 50g venäjauhoa
- 2 dl sokeria
- 1 ½ rkl kardemummaa
- 150g voita
Pinnalle:
- 1 kananmuna
- 1dl raesokeria
Täyte:
- 1-2 prk Kouvolan Lakritsi Lakritsilevitettä
- 5 dl kuohukermaa
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Mittaa kädenlämpöinen maito leivontakulhoon ja liuota joukkoon hiiva.
- Lisää kananmuna, sokeri ja kardemumma. Sekoita.
- Lisää vehnäjauhot vaivaten ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
- Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi.
- Jaa tasakokoisiin paloihin ja pyöritä pikkupulliksi. Anna kohota liinan alla.
- Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, jonka jälkeen jäähdytä.
- Leikkaa pullista kannet ja nosta sivuun.
- Lusikoi tai pursota pullan keskelle lakritsilevitettä.
- Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota lakritsilevitteen ympärille ja nosta pullan kansi päälle.