Lettujäätelökakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Lasten ja aikuistenkin makuun sopiva lettukakku sopii kesään kuin nenä päähän!
Tämän kakun voit valmistaa pakastimeen jo vaikka viikkoja aikaisemmin. Säilytä se leivinpaperiin, kelmuun tai folioon käärittynä ja koristele halutessasi juuri ennen tarjoilua.
Lettujäätelökakku
5 dl maitoa
2 munaa
ripaus suolaa
2 rkl öljyä
3-3 1/2 dl vehnäjauhoja
margariinia tai öljyä paistamiseen
Täyte:
100 g mansikkahilloa
n. 1/2 l jäätelöä
2 dl tuoreita mansikoita
Pinnalle:
1 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
muutama mansikka
sitruunamelissaa
Sekoita maito, munat, suola, öljy ja jauhot tasaiseksi taikinaksi, anna turvota hetki ennen paistamista. Paista isossa pannussa kuumassa rasvassa tai öljyssä reilun kokoisiksi räiskäleiksi. Anna jäähtyä.
Levitä jäähtyneet räiskäleet lomittain leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoon, voitele mansikkahillolla.
Leikkaa jäätelöstä ohuita viipaleita ja nosta ne räiskäleiden pinnalle. Viipaloi pinnalle myös mansikat.
Kääri tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Nosta pakastimeen mielellään yön yli.
Vaahdota kerma ja mausta se tomusokerilla ja vaniljasokerilla, pursota lettukakun pinnalle. Koristele mansikoilla ja sitruunamelissanlehdillä.