Jäädytetty chai-kakku

  • 2 h 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Jäädystetty chai-kakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Foodin logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Foodin kanssa.

Jäädytetty chai-kakku maistuu kevään ja kesän juhlahetkissä ja toki muutenkin. Talvella kakun voi koristella puolukoilla ja karpaloilla, kun taas keväällä ja kesällä mansikoilla, mustikoilla, pensasmustikoilla ja vadelmilla. Voit tarjota kakun suoraan pakastimesta otettuna tai antaa sen seistä hetken ennen tarjoilua. Tämä kakku on maidoton. Jos et voi käyttää kananmunia, voit korvata kananmunat 100-200 grammalla maidotonta tuorejuuston tapaista tahnaa. Tarkista silloin myös makeus seoksessa ja lisää tarvittaessa agavesiirappia. Reseptissä käytetyt raaka-aineet kananmunia, kaurakermaa ja marjoja lukuun ottamatta ovat Foodinin valikoimista löytyviä tuotteita, joita voit tilata helposti alla olevasta linkistä

Foodin verkkokauppa

Advertising information

Ainekset

12 annosta
Pohja:
  • 4 dl cashewpähkinöitä
  • 10-12 kpl kivettömiä taateleita
  • Foodin kookosmannaa
  • ½ dl Foodin Luomu SItruunamehua
Täyte:
  • 2½ dl kaurakermaa
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl Foodin Agavesiirappia
  • 1 tl Foodin vaniljajauhetta
  • 1 rkl Chai-mausteseosta
Pinnalle:
  • 2-3 dl tuoreita vadelmia
  • 2-3 dl tuoreita mansikoita
  • Foodin Agavesiirappia
  • Tuoretta minttua
  • 1 levy Foodin Strawberry suklaata

Ohje

  • Laita cashewpähkinät likoamaan muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.
  • Valuta pähkinät ja laita ne tehosekoittimeen. Laita joukkoon kivettömät taatelit, kookosmanna ja sitruunamehu. Anna koneen käydä, kunnes seos on levittyvää tahnaa.
  • Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperirenkaalla ja levitä pohja-aines vuoan pohjalle.
  • Vaahdota kaurakerma.
  • Vaahdota munankeltuaiset ja agavesiirappia ja yhdistä kermavaahdon joukkoon. Lisää vaniljajauhe ja chai-mausteseos ja sekoita. Tarkista maku. Voit halutessasi lisätä joko makeutta tai mausteseosta.
  • Levitä täyte vuokaan ja nosta pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsellä reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
  • Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja mintulla hetki ennen tarjoilua.
  • Valuta halutessasi pinnalle vielä hieman agavesiirappia.
  • Viimeistele luomus Foodinin hauskalla suklaalla, josta löytyy ihastuttava viesti.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: