Lehtevät kylmäsavulohipalat

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

25 annosta
  • 500 g lehtitaikinalevy
  • 1 kananmuna
  • 200 g smetana
  • 100 g kylmäsavulohi
  • ½ punasipuli
  • muutama oksa tuore tilli

Lehtitaikinalevyistä valmistat helpot pikkusuolaiset illanistujaistarjottavaksi. Voit korvata täytteen kalan myös kinkkurouheella tai hienontaa joukkoon kylmäsavustettua härkää tai poroa.

Lehtevät kylmäsavulohipalat

Lehtevät kylmäsavulohipalat
n. 25 kappaletta

500 g lehtitaikinalevyjä
1 muna

Täyte:
200 g smetanaa
100 g kylmäsavustettua lohta
½ pieni punasipuli hienonnettuna
muutama oksa tuoretta tilliä

Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön ja ota sulaneesta levystä pienellä muotilla kuvioita.
Laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele munalla.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes taikina kohoaa ja on saanut kauniin värin.
Jäähdytä.
Valmista täyte.
Laita smetana kulhoon. Hienonna kylmäsavulohi ja punasipuli ja sekoita joukkoon. Hienonna tilli ja käännä seos tasaiseksi.
Voit halutessasi maustaa täytettä sitruunamehulla tai sitruunapippurilla.

Tarkista maku.
Raota lehtitaikinapaloja ja lusikoi tai pursota täytettä sisälle.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: