Appelsiini-lakritsikakku

  • 30 min Työaika
  • 2 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Appelsiini-lakritsikakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Kouvolan lakritsin kanssa.

Appelsiini-lakritsikakku on ihana sekoitus raikkautta ja upean Kouvolan Lakritsin makua. Tätä et voi vastustaa!

Kouvolan Lakritsin tuotteita voit tilata myös verkkokaupasta.

Advertising information

Ainekset

15 annosta
Pohja:
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl sokeria
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
  • ½ dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 6 liivatelehteä
  • 5 dl kuohukermaa
  • 400 g appelsiinituorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • ½ appelsiinin kuoriraaste
  • 1 1 appelsiinin puristettu mehu
Lisäksi:
  • 2 tetraa Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta
  • Kouvolan Lakritsia

Valmistusohje

  • Riko kulhoon kananmunat ja mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
  • Laita halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele ja jauhota reunat tai leikkaa siihen leivinpaperista suojus.
  • Kaada taikina vuoan pohjalle ja paista 225 asteessa noin 7-10 minuuttia.
  • Irrota paistettu pohja leivinpaperista ja laita vuoan pohjalle puhdas leivinpaperi.
  • Nosta kakkupohja takaisin vuokaan.
  • Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään ja kostuta pohja sillä.
  • Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen.
  • Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon appelsiinituorejuusto ja sokeri.
  • Pese appelsiini hyvin ja raasta puolikkaan appelsiinin kuori ja sekoita täytteeseen.
  • Purista appelsiininmehu lasiin ja kuumenna kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa.
  • Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota kuumaan appelsiinimehuun. Sekoita lusikalla.
  • Kaada liemi täytteeseen ja sekoita.
  • Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen tetra Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta.
  • Jaa täytteet vuokaan kerroksittain ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
  • Kaada päälle lakritsikastiketta juuri ennen tarjoilua.
  • Koristele halutessasi Kouvolan Lakritsilla.
Appelsiini-lakritsikakku

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä