Omenamehu mehumaijalla ja mäskistä valmistettu omenahillo
- 1 h Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
1-2 pulloa annosta
- 4 kg omenoita
- 1 kg Dansukker Taloussokeria
- 1 kanelitanko
Omenahillo mäskistä:
- jäljelle jäänyt omenamäski
- 500 g Dansukker Hillosokeria
Ohje
- Kuori omenat ja poista siemenkodat.
- Laita omenapalat ja taloussokeri mehumaijan ylempään kattilaan ja lisää joukkoon halutessasi kanelitanko.
- Täytä alin kattila vedellä merkkiviivaan asti.
- Keskimmäiseksi jää kattila, johon mehu tiivistyy ja valuu letkua pitkin valutusastiaan tai pulloon.
- Anna mehun höyrystyä ja valuta ensimmäinen erä astiaan ja kaada takaisin kattilaan.
- Pullota mehu kuumennettuihin pulloihin ja sulje korkit.
- Säilytä kylmässä.
- Kerää jäljelle jäänyt omenasose pienempään kattilaan ja lisää joukkoon hillosokeri.
- Anna kiehua hiljalleen noin 5-10 minuuttia välillä sekoitellen.
- Säilytä omenahillo puhtaassa purkissa jääkaapissa tai pakasta myöhempää käyttöä varten.