Tulinen mango-broilerilasagne Hellapoliisin tapaan
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- broilerin rintafilee hunaja
- vesi
- fraiche
- mango chutney
- mangosose
- keskivahva chilikastike
- tandoorimauste
- kanafondi
- siirappi
- hunaja
- paprika
- korianteri
- lasagnelevy
- juustoraaste
- öljy
- broilerin paistisuikale
- broilerin fileesuikale
- sipuli
- herkkusieni
- tandoori masala-mausteseos
- kerma
- creme fraiche
- mango chutney
- makea chilikastike
Ohjeen bongasin täältä.
Tätä kannattaa tehdä iso satsi, nimittäin tämän syömistä ei malttanut lopettaa.
Tässä on siis Tuulentuvan alkuperäinen ohje:
Tulinen mango-broilerilasagne (4:lle)
500 g hunajamarinoituja broilerin rintafileitä (tai valmiita suikaleita)
vajaa 1 dl vettä
2 prk 5% fraichea
2-3 rkl mangochutneyta
1/2 prk mangososetta (vauvanruokapurkista)
2 rkl keskivahvaa chilikastiketta
2-3 tl tandoorimaustetta (tai 1-2 suolatonta currya)
1 1/2 rkl kanafondia
1-1 1/2 rkl hunajaa tai siirappia
reilu 100 g paprikaa paloina (tuore tai pakaste)
Valmiin ruuan päälle: tuoretta korianteria (jos haluat)
Lisäksi: lasagnelevyjä ja juustoraastetta
Paloittele broilerin fileet reiluhkoiksi paloiksi ja paista niihin kaunis ruskea pinta (sisältä saavat mieluusti jäädä hiukan raaoiksikin). Sekoita kaikki mausteainekset fraichen joukkoon, poista mangochutneysta tulleet mangon palat (voit soseuttaa ne halutessasi kastikkeen joukkoon). Huuhtaise paistinpannulta vedellä kanasta irronneet maut, kaada fraicheseokseen ja sekoita. Kasaa lasagne kaatamalla ensin öljytyn uunivuoan pohjalle hiukan fraichekastiketta ja aseta päälle lasagnelevyjä niin että pohja peittyy. Ripota päälle noin kolmannes broilerin paloista ja paprikasta ja kaada päälle kastiketta. Jatka näin myös seuraavat kerrokset niin, että päällimäiseksi tulee kastiketta. Painele lasagnea varovasti, jotta kaikile levyille tulee kastiketta. Ripottele päälle haluamasi määrä juustoraastetta ja paista 175c noin noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua, koristele korianterin lehdillä ja tarjoa makean chilikastikkeen kera.
(Vinkki: Jos ainesten etsiminen tuntuu hankalalta, kokeile laittaa tilalle 2 purkkia mainitsemaani mango-chilifraichea. Hedelmäisen maun korostamiseksi käytä mieluusti myös mangososetta.)
Oma muunneltu ohjeeni on tässä:
Broilerilasagne
tilkka öljyä
300-400 g broilerin paisti-/tai filesuikaleita
1 sipuli silppuna
100 g herkkusieniä silppuna
2-3 tl tandoori masala-mausteseosta
1 dl kermaa
200 g creme fraichea
2 rkl mango chutneya
1/2 dl makeaa chilikastiketta
200 g juustoraastetta
lasagnelevyjä
Kuumenna öljy kattilassa, paista broilerisuikaleet. Lisää sipuli, hetken päästä herkkusienet.
Mausta tandoori masalalla, lisää joukkoon kerma, creme fraiche, mango chutney ja chilikastike, kiehauta.
Laita uunivuokaan kerroksittain kastiketta, juustoraastetta ja lasagnelevyjä siten, että päällimmäiseksi tulee kastiketta ja juustoraastetta.
Paista 200 asteisessa uunissa n 45 minuuttia.