Keltainen broileririsotto

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

40 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 5 rkl Keiju Yrttiöljy Sitruuna & Basilika
  • 400 g maustamaton broilerin fileesuikale
  • 2 valkosipulinkynsi
  • ¼ tl suola
  • mustapippurirouhe
  • 200 g pakasteherne
  • 1 punainen paprika
  • 1 tl kurkuma
  • 4 dl risottoriisi
  • 5 dl kuiva omenasiideri
  • 3 dl vesi
  • 1 kasvisliemikuutio
  • parmesaanijuusto

Iloisen värinen kurkumalla värjätty broileririsotto sopii mainiosti pääsiäiseen. Voit käyttää broilerinfileen tilalla myös broilerinjauhelihaa.

Keltainen broileririsotto
6 annosta

3 rkl Keiju Yrttiöljy Sitruuna & Basilika
400 g broilerinfileesuikaleita
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä
200 g pakasteherneitä
1 punainen paprika kuutioina

Lisäksi:
2 rkl Keiju Yrttiöljy Sitruuna & Basilika
1 tl kurkumaa
4 dl risottoriisiä
5 dl kuivaa omenasiideriä
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio

Pinnalle:
parmesaanijuustoa

Kuumenna sitruuna & basilika yrttiöljy ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan.
Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, suola, mustapippuri myllystä, pakasteherneet ja kuutioitu paprika.
Kääntele hetki ja nosta sivuun.
Kuumenna sitruuna & basilika yrttiöljy paistokasarissa ja lisää joukkoon kurkuma ja risottoriisi. Kääntele hetki. Kaada joukkoon vähän kerrallaan omenasiideriä ja vettä. Anna kypsyä kannen alla. Lisää joukkoon myös murusteltu kasvisliemikuutio.
Lisää tarpeen mukaan vettä tai omenasiideriä, kunnes risottoriisi on sopivan kypsää.
Sekoita joukkoon broileri-vihannessekoitus. Tarkista maku.

Raasta pinnalle parmesaanijuustoa.

Vinkki!
Voit kaataa risoton joukkoon lorauksen sitruuna & basilika yrttiöljyä tai sekoittaa joukkoon tuorejuustoa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: