Kanakrepit
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 valkosipulinkynsi
- 2 rkl rypsiöljy
- 400 g Kariniemen Kananpojan jauheliha
- ¼ tl suola
- 100 g arrabiata pesto
- 100 g tuorejuusto
- (vaihtoehto) smetana
- 100 g fetajuusto
Lisäksi:
- 100 g miniluumutomaatti
- tuore oregano
6-7 räiskälettä
- 5 dl maito
- 2 kananmuna
- ½ tl suola
- 3 dl vehnäjauho
- ½ dl rypsiöljy
Paistamiseen:
- nokare voi
- (vaihtoehto) rypsiöljy
Oletko kokeillut Kananpojan jauhelihaa? Vähärasvainen jauheliha on mainio koko perheelle ja kuntoilijallekin sopiva tuote. Saat siitä herkullista maustamalla rohkeasti erilaisilla maustekastikkeilla. Mehevät kanakrepit maistuvat lounaana ja illanistujaisissa. Näin hävikkiviikolla on hyvä muistutella, että reseptit ovat aina tuunattavissa ja voit hyödyntää täytteissä jääkaapin sisältöä ja erilaisia kasviksia ja maustekastikkeita.

Kanakrepit
6 annosta
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
400 g Kariniemen Kananpojan jauhelihaa
¼ tl suolaa
100 g Arrabiata pestoa
100 g tuorejuustoa tai smetanaa
100 g fetajuustoa
Lisäksi:
100 g värikkäitä pikkutomaatteja
tuoretta oreganoa
Lettutaikina:
6-7 räiskälettä
5 dl maitoa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
Paistamiseen:
nokare voita tai rypsiöljyä
Aloita valmistamalla lettutaikina. Laita maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat. Lisää suola, vehnäjauhot ja rypsiöljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan seistä hetki. Paista kuumalla pannulla isoiksi letuiksi molemmin puolin.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää valkosipulinkynnet. Kääntele hetki. Lisää Kananpojan jauheliha ja paista kauttaaltaan. Mausta suolalla ja lisää Arrabiata pesto. Lisää tuorejuustoa tai smetanaa ja kuumenna. Murenna joukkoon fetajuustoa. Täytä letut kanatäytteellä.
Puolita seuraksi pikkutomaatteja ja koristele tuoreella oreganolla.