Broileri-vihanneslasagne
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- öljy
- sipuli
- broilerin fileesuikale
- broilerin paistisuikale
- vesi
- yrttikimppu fondikuutio
- wok-vihannekset
- valkosipulinkynsi
- Koskenlaskija voimakas -sulatejuusto
- ananaspalat
- paprikasuikale
- suola
- chicken & steak -mausteseos
- chili explosion -mausteseos
- basilika
- oregano
- vehnäjauho
- pamesaanijuustoraaste
- pinaattilasagnelevy
Jokaisessa perheessä lienee ruokalajeja, joita valmistetaan aina tietyissä tilanteissa. On lempiruoat juhlaan, kiireeseen, siivouspäivänä jne.
Minulle broileriruokien ystävänä broilerilasagnet ovat herkkuja kiirepäivinä, tai silloin kun lieden ääressä ei ehdi tai jaksa kovin kauaa seisoskella.
Moni pitää lasagnea hankalana tai työläänä ruokana, mutta se ei ollenkaan pidä paikkaansa.
Ruoasta tulee erittäin herkullinen yhdelläkin kastikkeella, normaalistihan lasagnessa juustokastike valmistetaan erikseen.
Jos näin haluaa toimia, se onnistuu samalla vaivalla. Kastikkeet voi valmistaa vierekkäisillä levyillä samaan aikaan hämmennellen.
Vaikka pakastevihannekset eivät ole itselläni suuressa suosiossa, täytyy tunnustaa, että toisinaan niilläkin on sijansa, kuten tässäkin ruoassa.
Olettehan käyneet allekirjoittamassa vetoomuksen marinoimattoman lihan puolesta, linkki löytyy etusivun vasemmasta alalaidasta.
Vaikka itsekin protestoin kuluttajille pakkomyytävää marinoitua, aina samalta maistuvaa lihaa, tunnustan, että olen sortunut sitä itsekin ostamaan. Ennen ostin aina marinoimattomia rintaleikkeitä ja putsasin ne fileiksi ja siitä suikaleiksi itse.
Kun vähemmän käsitelty liha maksaa melkein tuplasti sen mitä valmiiksi putsattu, tulee välillä sorruttua siihen huonompaan vaihtoehtoon. Toivottavasti kuluttajia ruvetaan arvostamaan jatkossa enemmän.
Broileri-vihanneslasagne
tilkka öljyä
1 iso sipuli silppuna
600 g marinoituja broilerisuikaleita (file- tai paisti)
1 Maggin Yrttikimppu Fondikuutio
1/2 l vettä
450 g Wok-vihanneksia (pakaste)
3-4 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
150-250 g Koskenlaskija voimakas -sulatejuustoa
1 pieni prk ananaspaloja valutettuna
1 dl Felixin paprikasuikaleita
(suolaa)
Santa Marian Chicken & Steak -mausteseosta myllystä
Santa Marian Chili Explosion mausteseosta myllystä TAI muita lempimausteitasi
basilikaa tai oreganoa
1/2 dl vehnäjauhoja + 1 dl vettä
200 g juustoraastetta
8 pinaattilasagnelevyä
Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, kuullota sipulia, lisää broilerisuikaleet, paista kypsiksi.
Lisää joukkoon fondikuutio ja vesi, sekä wok-vihannekset, valkosipuli ja sulatejuusto, kiehauta.
Lisää paprikasuikaleet, mausta liemi.
Suurusta höyryävä liemi veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla, anna kiehua muutama minuutti.
Tarkista maku, lisää mausteita tarvittaessa.
Jaa uunivuokaan kerroksittain kastiketta, juustoraastetta ja lasagnelevyjä.
laita päällimmäiseksi kastiketta ja juustoraastetta.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.