1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Tämä ruoka on kulkeutunut elämääni lasteni isän kautta. Aasialaiset maustavat ennakkoluulottomasti lihansa osteri-, tai kalakastikkeilla, joita nykyisin saa jo tavallisista ruokakaupoista etnisten kauppojen lisäksi. Edullisimmat vermicellit ja riisipastat löydät etnisistä kaupoista, joissa niitä on lukuisina vaihtoehtoina. Mielestäni upeinta aasialaisessa ruokailussa on runsas yrttien käyttö. Tuoreita yrttejä syödään runsain määrin kokonaisina varsina meikäläisen salaatin tapaan.

Tämä ruokalaji on täydellinen, kun se sisältää kaiken tämän liharuoasta salaattiin.

Uunissa paahdettua porsaankylkeä kalakastikkeessa, riisivermicelliä ja kurkku-korianterisalaattia
4 annosta

600 g porsaan kylkiviipaleita
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ dl Nuoc mam-kalakastiketta
vettä + 300 g riisivermicelliä
Liemi:
5 dl vettä
2 rkl Nuoc mam-kalakastiketta
1-2 tl väkiviinaetikkaa
2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
Salaatti:
1 pieni kerä (200 g) jäävuorisalaattia
1/2-1 pieni kurkku paloiteltuna
1 ruukku korianteria

Pilko porsaan kylkiviipaleet paloiksi ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää joukkoon hienonnettua valkosipulia. Kaada päälle vielä nuoc mam-kalakastiketta. Paahda uunissa 250 asteessa, kunnes lihat ovat rapeita, kääntele välillä lastalla.
Kiehauta vesi ja lisää riisivermicellit. Keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja siivilöi.

Mittaa kulhoon vesi, kalakastike, väkiviinaetikka ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon paahdetut kylkipalat liemineen.

Leikkaa jäävuorisalaatti ja lisää siihen kurkkupalat ja reiluksi silpuksi leikattu korianteri.

Tarjoa heti.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.