1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 3,00 / 5)
Ladataan...

 

Tämän ohjeen löysin ”Uuden ajan kokki -ruokaohjekortista.” Hieman
epäilytti kirsikan ja porsaan liitto, mutta tämäpä yllätti. Aivan
ihastuttava kastike!

Kokeilkaa ihmeessä!

Porsaan filee ja kirsikkakastike 4 annosta:

500-600 g porsaanfileetä
2 tl sitruunamehua
suolaa, pippuria
1-2 rkl voita tai margariinia
1,5 dl lihalientä (kuutiosta)
1-1,5 dl kuohukermaa
1 dl kirsikkahilloa
2 tl maissijauhoja
0,5 tl timjamia
0,5-1 tl soijakastiketta
suolaa, pippuria

Voitele
filee sitruunamehulla, hiero lihaan suolaa ja pippuria. Kuumenna rasva
pannussa ja ruskista siinä porsaanfilee kauniin ruskeaksi.

Kaada päälle 0,5 tl lihalientä, peitä pannu kannella ja anna lihan hautua noin 10 minuuttia.

Nosta
liha pois pannusta ja pidä se lämpimänä. Kaada pannuun loppu lihaliemi,
kerma, hillo, veteen liotetut maissijauhot, timjami ja soija.

Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti, mausta suolalla ja pippurilla.

Viipaloi liha ja laita tarjoiluvadille. Kaada päälle vähän kastiketta. Tarjoa lisäksi riisiä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.