1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Possun sisäfilee on varma valinta, kun mieli tekee mureaa lihaa.
Filee on helppo käsitellä. Poista vain kalvo ja leikkaa reiluiksi viipaleiksi, joita voit litistää hieman kämmenellä.
Koska lihalla on kuitenkin aika reilusti hintaa, kannattaa isolle joukolle valmistettaessa joukkoon lisätä reilusti kasviksia, silloin lihan määrän ei tarvitse olla niin suuri.
Tässä reseptissä olen käyttänyt Eesti-kaupasta ostettua Smetanaa, jota myydään jopa 500 gramman pusseissa.
Tavallisesta kaupasta ostettuna tämä tulee turhan kalliiksi, joten osan smetanasta voi tietysti korvata esimerkiksi ruokakermalla.

Paprikaista smetana-possua

4 annosta

tilkka öljyä
600 g porsaan sisäfileetä
1 iso paprika
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
500 g smetanaa
paprikajauhetta
pippurisekoitusta

Poista lihasta kalvot ja leikkaa se noin kahden sentin paksuiksi viipaleiksi.
Kuumenna öljy pannussa ja paista lihat molemmin puolin.
Lisää suikaloitu tai kuutioitu paprika ja valkosipulinkynnet, sekä smetana.
Hauduta kypsäksi kannen alla.
Mausta paprikajauheella ja pippurisekoituksella, tai lempimausteillasi.

Tarjoa lisäksi riisiä, perunoita tai esimerkiksi alla olevaa värikästä lisäkettä.

Kasvis-couscous

5 dl vettä
5 dl couscousia
1 Maggin fondikuutio
tilkka öljyä
200 g Finduksen Kreikkalaista kasvishöystöä pakastealtaasta

Kiehauta vesi, nosta pois liedeltä. Lisää couscous ja fondikuutio, anna seistä kannen alla muutama minuutti.
Kuumenna tilkka öljyä pannussa. Kääntele kasvishöystöä hetki pannulla ja lisää couscousin joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Mausta tarvittaessa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.