1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Testasin Brunon Perhospaperia (Pergamenttipaperi ruoanlaittoon ja säilytykseen) tämän ruoan valmistuksessa.
Perhospaperia voi käyttää leivinpaperin tapaan uunissa, paperista voi
taitella pursotinpussin, laittaa salaatinlehdet kostutetun paperin
sisään, jolloin ne pysyvät raikkaana. Mökkiolosuhteissa paperi on
kätevä, kun sen laittaa paistovuoan pohjalle ruokaa valmistettaessa,
jolloin vuoka pysyy siistinä ja se on helpompi tiskata. Perhospaperiin
on kätevä kääriä myös rasvaiset eväät, kuten pasteijat.

Paperi kastetaan reilusti veden alla ja puristetaan ylimääräinen vesi pois.
Ruoan voi kääriä suoraan paperiin ja kypsentää uunissa.
Halusin valmistaa porsaankyljyksiä uunissa, mutten halunnut lisätä nestettä, sillä valmistin kyljyksille erikseen kastikkeen.
Laitoin märän Perhospaperin uunivuoan päälle ja kyljykset kypsyivätkin paperin alla meheviksi, eivätkä kuivahtaneet.

Paprikaiset porsaankyljykset ja omena-sipulikastike

6 porsaankyljystä
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl paprikajauhetta
40-50 g voita paistamiseen

Kastike:
30 g voita
1 sipuli silppuna
1 omena kuorittuna ja pieneksi kuutioituna
4 dl lihalientä
2-3 tl maissitärkkelystä + tilkka vettä
(suolaa)
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä

Sekoita lautasella keskenään vehnäjauhot ja paprikajauhe, kääntele porsaankyljykset seoksessa.
Kuumenna voi pannussa ja paista kyljyksiin väri molemmin puolin.

Laita paistetut kyljykset uunivuokaan.
Kostuta uunivuokaa hieman reilumman kokoinen pala Perhospaperia märäksi ja puristele ylimääräinen vesi pois.
Laita märkä paperi uunivuoan päälle.
Kypsennä kyljyksiä 175-200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Sulata kastikkeen voi kasarissa, kuullota sipulisilppua ja
omenakuutioita, lisää joukkoon lihaliemi (tai vesi ja puolikas
lihaliemikuutiosta), anna kiehua muutama minuutti.

Sekoita maissitärkkelys ja pieni tilkka vettä keskenään, lisää suuruste
ohuena nauhana höyryävään kastikeliemeen koko ajan sekoittaen.
Mausta paprikajauheella ja mustapippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.
Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa lisäksi perunasosetta tai lihaliemessä keitettyä pitkää riisiä, jonka joukkoon voit kuutioida säilykemangoa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.