1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (41 arvostelua, keskiarvo: 4,27 / 5)
Ladataan...

(resepti julkaistu alunperin marraskuussa 2005. Kuva päivitetty ja reseptiä täsmennetty 5.11.2012)

Uunissa meheviksi haudutetut porsaankyljykset ovat herkullisia pinaatti-perunasoseen kanssa. Hauduta seuraksi myös reilu määrä sipulirenkaita, sillä ne tekevät ruoasta täydellisen.

Paneroidut porsaankyljykset
4 annosta

4 porsaankyljystä
4 rkl sinappia
1 dl vehnäjauhoja
2 munaa
1 dl korppujauhoja
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

voita paistamiseen

Haudutettua sipulia

3 rkl voita
4-6 isoa sipulia renkaina
1 tl sokeria
ripaus suolaa
2 dl vettä

Pinaatti-perunasose

1 1/2 kg perunoita (esim. Van Gogh)
vettä
1 tl suolaa
50 g voita
n. 3 dl maitoa
150 g pakastepinaattia sulatettuna
suolaa maun mukaan

Ota liha puoli tuntia ennen kypsennystä huoneenlämpöön.
Sivele molemmin puolin sinapilla.
Kääntele vehnäjauhoissa ja tämän jälkeen kananmunassa.
Sekoita korppujauhojen joukkoon suolaa ja mustapippuria.
Kääntele kyljykset lopuksi korppujauhoseoksessa.

Paista kyljyksiin väri kuumassa pannussa voissa.
Laita kyljykset uunivuokaan.

Sulata voi pannulla ja anna ruskistua hieman.
Lisää sipulirenkaat, sokeri ja suola.
Kääntele ensin kovalla lämmöllä hetki ja tiputa sitten lämpöä.
Lisää vesi ja anna hautua hetken aikaa, jotta sipulit pehmenevät.
Kaada sipulit kyljysten päälle ja kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes kyljykset ovat mureita.

Tarjoa seuraksi pinaatti-perunasosetta.

Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä.
Valuta.
Lisää joukkoon voi ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää maitoa sen verran, että saat sopivan kuohkean soseen.
Vatkaa joukkoon sulatettua pinaattia ja mausta sose suolalla.
Tarkista maku.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.