
- Annoksia: 2-3
- Valmistusaika: 3h 00 min
- Aktiivinen valmistusaika: 30 minuuttia
- Annos: kahdelle
Murea possupata
Ainekset
- rypsiöljy - 2 rkl
- possun kinkku - 500 g
- Apetit Tuorekset, Tuorekset, Värikkäitä uunikasviksia - 200 g
- cayennepippuri
- tähtianis - 1
- laakerinlehti - 2
- suola - ¾ tl
- punaviini - 2 dl
- tomaattipyree - 70 g
- vesi
Murea possupata valmistuu uunissa tai painekattilassa.
Ruoan punaviinin voit korvata myös lihaliemellä.
Murea possupata
2-3 annosta
2 rkl rypsiöljyä
500 g possunkinkkua suikaleina
200 g Tuorekset, Värikkäitä uunikasviksia (sipulia, myskikurpitsaa, punaista paprikaa ja vihreää paprikaa)
ripaus cayennepippuria
1 tähtianis
2 laakerinlehteä
¾ tl suolaa
2 dl punaviiniä
70 g tomaattipyreetä
vettä, kunnes liha ja kasvikset peittyvät
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla ja paista lihasuikaleet kauttaaltaan. Lisää värikkäät uunikasvikset ja kääntele hetki. Ripottele joukkoon cayennepippuri, tähtianis, laakerinlehdet ja suola.
Lisää punaviini ja tomaattipyree.
Kaada ainekset uunipataan ja lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa alatasolla noin tunti, tai kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
Vinkki! Voit käyttää myös porsaanlapaa, mutta leikkaa liha silloin kuutioiksi ja hauduta ruokaa uunissa 3-4 tuntia. Lisää silloin joukkoon kypsennyksen välillä punaviiniä tai vettä.
Vinkki! Painekattilassa ruoka valmistuu 15 minuutissa.