1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Tunnustanpa teille käyttäneeni  elämäni ensimmäisen kerran kinkkusäilykettä, ”nötkötiksikö” tuota kutsutaan?
Tuota säilykelihaa taitaa löytyä monen menevän sinkkumiehen ruokakaapista.
Kun kaivelin lihan ulos purkista, arvelin, että saisin siitä tarkkasilmäisille lapsilleni paremmin alas menevää ruokaa, jos kätken sen jotenkin.
Kastikkeena se olisi näyttänyt heidän silmissään epäilyttävältä, luulisin.
Tein siis perunasoselaatikon.
No, arkiseltahan tuo näyttää, mutta mausteilla ja juustolla siitä sai suorastaan herkkuaterian.
Taidanpa kokeilla siitä joskus jotain muutakin ruokaa.
Eli sinkkumiehet, syökää nötköttiä, sitä voi käyttää muutenkin kuin viipaleina leivän päällä=) .

Kinkku-perunasoselaatikko

reilu kilo jauhoisia perunoita
suolaa
n. 2 dl maitoa

200 g Cheddar kevyt levitejuustoa

tilkka öljyä
1 pieni purjo silppuna
1 keltainen paprika kuutioina
1 prk Kylmäsen kinkkusäilykettä
2 munaa
paprikajauhetta
rakuunaa
pinnalle korppujauhoja + 50 g margariinia

Kuori ja pilko perunat.
Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
Soseuta.
Kuumenna kattilassa maito ja sulatejuusto, lisää soseutettujen perunoiden joukkoon.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa, kuullota purjoa ja paprikaa hetki, lisää perunasoseen joukkoon.
Kuutioi kinkkusäilyke, lisää soseeseen yhdessä kananmunien kanssa.
Mausta paprikajauheella ja rakuunalla, sekoita tasaiseksi.
Ripottele pinnalle korppujauhoja.
Paloittele sinne tänne margariinia.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.