1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Joulu alkaa olla käsillä, vaikka Etelä-Suomen syksyinen sää ja vihertävä nurmikko tekevät siitä jotenkin epätodellista.
Haluan kiittää kaikkia lukijoitani tästä vuodesta ja toivottaa oikein ihanaa ja onnellista vuotta 2014.
Vetäydyn pienelle hengähdystauolle ja palaan uusien reseptien kanssa heti vuoden vaihteessa.
 
Terkuin, Kati
 

Joulukinkun valmistus

Jäisen kinkun sulattaminen kestää jääkaapissa 2-5 päivää riippuen kinkun koosta.
Nosta kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen kypsennystä.
Sopiva sisälämpötila ennen paistamista on 4-10 astetta.
 

Kuivaa kinkku talouspaperilla.
Laita kinkku kamara puoli ylöspäin kinkkupussiin ja sulje pussin suu pakkauksessa mukana tulleella sulkijalla.
Leikkaa paistopussin ylänurkkaan ilma-aukko.
Paina mittari kinkun paksuimpaan kohtaan paistopussin läpi.
Varmista ettei mittari ole lähellä luuta.
Nosta kinkku uunipellille ja kypsennä 125 asteisessa uunissa ja varaa aikaa 40-60 minuuttia per lihakilo.
 

Kinkku on valmis, kun sisälämpötila on 75-80 astetta.
Huomioi, että kinkku kypsyy vielä senkin jälkeen kun otat sen uunista.

Anna kinkun levätä hetki ja poista verkko ja osa kamarasta. Sivele kinkun pinta sinapilla tai munankeltuais-sinappiseoksella.
Ripottele pinnalle korppujauhoja.
Paista kinkkua 225 asteisessa uunissa vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
 

Voit koristella kinkun kokonaisilla neilikoilla, mutta ne antavat kinkkuun voimakkaan maun.
 

Vinkki! Voit käyttää kinkusta irronnutta lientä kastikkeen pohjana. Huomioi, että se on hyvin suolaista, joten älä lisää kastikkeeseen enää suolaa.