
- Annoksia: 8
- Valmistusaika: 1h 15 min
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: illanistujaiset, perheelle
Venäläiset blinit
Ainekset
- täysmaito - 5 dl
- tuorehiiva - 25 g
- suola - ½ tl
- vehnäjauho - 2 dl
- tattarijauho - 1 ½ dl
- kananmuna - 3
- voi
- mäti - 200 - 300 g
- Salakis maustamaton venäläinen jogurtti - 500 g
- punasipuli - 2
- maustekurkku
- suolakurkku
- tuore tilli
Allergeenit
- kala
- kananmuna
- vehnä
Blinit sopivat talviseen herkutteluun. Yleensä niiden kanssa tarjotaan mätiä, mutta voit toki korvata mädin myös kylmäsavu- tai lämminsavulohella.
Oletko nähnyt kaupassa tai kokeillut uutta venäläistä jogurttia? Se on upea smetanan korvike ja kestää ruoanlaitossa myös kuumennusta. Kokeile blinien seuraksi.
Venäläiset blinit
8 annosta
5 dl täysmaitoa
25 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl tattarijauhoja
3 munankeltuaista
3 munanvalkuaista
Paistamiseen:
voita
Lisäksi:
200-300 g mätiä
500 g Salakis Venäläistä Maustamatonta Jogurttia
2 punasipulia
(maustekurkkua tai suolakurkkua)
tilliä
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon tuorehiiva ja suola.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja tattarijauhot.
Anna turvota 45-60 minuuttia.
Sekoita sitten joukkoon munankeltuaiset ja kovaksi vaahdoksi vaahdotetut valkuaiset.
Paista kuumalla blini- tai lettupannulla voissa.
Tarjoa seuraksi mätiä, venäläistä jogurttia, hienonnettua punasipulia ja tilliä.

- Annoksia: 8
- Valmistusaika: 1h 15 min
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: illanistujaiset, perheelle
Venäläiset blinit
Ainekset
- täysmaito - 5 dl
- tuorehiiva - 25 g
- suola - ½ tl
- vehnäjauho - 2 dl
- tattarijauho - 1 ½ dl
- kananmuna - 3
- voi
- mäti - 200 - 300 g
- Salakis maustamaton venäläinen jogurtti - 500 g
- punasipuli - 2
- maustekurkku
- suolakurkku
- tuore tilli
Allergeenit
- kala
- kananmuna
- vehnä