1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua, keskiarvo: 4,57 / 5)
Ladataan...

Blinit sopivat talviseen herkutteluun. Yleensä niiden kanssa tarjotaan mätiä, mutta voit toki korvata mädin myös kylmäsavu- tai lämminsavulohella.
Oletko nähnyt kaupassa tai kokeillut uutta venäläistä jogurttia? Se on upea smetanan korvike ja kestää ruoanlaitossa myös kuumennusta. Kokeile blinien seuraksi.

Venäläiset blinit
8 annosta

5 dl täysmaitoa
25 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl tattarijauhoja
3 munankeltuaista
3 munanvalkuaista

Paistamiseen:
voita

Lisäksi:
200-300 g mätiä
500 g Salakis Venäläistä Maustamatonta Jogurttia
2 punasipulia
(maustekurkkua tai suolakurkkua)
tilliä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon tuorehiiva ja suola.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja tattarijauhot.
Anna turvota 45-60 minuuttia.
Sekoita sitten joukkoon munankeltuaiset ja kovaksi vaahdoksi vaahdotetut valkuaiset.

Paista kuumalla blini- tai lettupannulla voissa.

Tarjoa seuraksi mätiä, venäläistä jogurttia, hienonnettua punasipulia ja tilliä.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Salakis

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.