1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Ihana pehmoinen focaccia maistuu sellaisenaan, mutta myös illanistujaisissa, juhlapöydässä salaattien seurana tai vaikkapa herkullisen kasviskeiton kaverina.
Vihannesmehut antavat taikinaan vitamiineja, väriä ja ihanaa makua.
Kokeile!

Tomaatti-focaccia
15 annosta

4 dl Vogel Biotta Tomaattimehua tai Vihannesmehua
50 g tuorehiivaa
1 tl Herbamarea
3/4 dl oliiviöljyä
5 dl spelttijauhoja
2 dl vehnäleseitä

Pinnalle:
250 g mozzarellajuustoa paloina
5-6 aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
noin 10 oliivia

Pinnalle:
Herbamarea
tuoretta rosmariinia
1/2 dl oliiviöljyä

Lämmitä tomaatti- tai vihannesmehu kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva joukkoon.
Lisää Herbamare, oliiviöljy, vehnäjauhot ja vehnäleseet sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle, jonka koko on noin 20×30 cm.
Anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Paloittele mozzarellajuusto ja painele pinnalle.
Suikaloi päälle aurinkokuivatut tomaatit. Paina päälle myös oliivit.

Ripottele pinnalle hieman Herbamarea ja tuoretta rosmariinia.
Pirskota pinnalle oliiviöljyä.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: