1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arvostelua, keskiarvo: 4,33 / 5)
Ladataan...

Mökkipaikkakuntamme pizzeriassa söin kesällä yhden parhaimmista pizzoista, joita olen koskaan syönyt.
Täytteissä ei säästelty ja broilerikin oli kunnon rintafileetä itse maustettuna ja kokonaisena paistettua.
Tältä pohjalta tein reseptin, joka katoaa lautasilta rivakkaa tahtia.

Texmex-pizza broilerista ja kebabista
uunipellillinen

2 dl vettä
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä
5 dl vehnäjauhoja + 1/2 ps kuivahiivaa tai puolikas pala tuoretta hiivaa

Täyte:
70 g tomaattipyreetä
1 rkl öljyä paistamiseen
2 broilerin fileetä
tacomaustetta
200 g kebablastuja
1 iso sipuli renkaina
1/2 punainen paprika suikaleina
100 g kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
jalapenorenkaita maun mukaan
200 g juustoraastetta

Sekoita noin 42 asteisen veden joukkoon suola ja öljy, sekä vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu kuivahiiva.
Mikäli käytät tuoretta hiivaa, liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Vaivaa taikina kimmoisaksi ja jätä puoleksi tunniksi kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle.

Kaulitse tai painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Levitä päälle tomaattipyree.

Paista broilerin fileet kuumassa pannussa öljyssä, mausta reilusti tacomausteella.
Leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi ja asettele pizzapohjan päälle.
Ripottele täytteeksi myös kebablastut, sipulirenkaat, paprikasuikaleet ja kirsikka- tai miniluumutomaatit.
Mausta hienonnetuilla valkosipulinkynsillä ja jalapenorenkailla.
Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa, kunnes pohja on kypsä ja pinta saanut kauniin värin.

Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.