1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Kotimaisen Herkkujuustolan Heidi on hapokas, lempeä ja pehmeä valkohomejuusto, joka sopii mietojen juustojen ystäville. Lehtitaikinaan kääritty juusto sopii dippailuun, mutta hieman jäähtyneenä myös paloiksi leikattuna tarjottavaksi. Uskomattoman herkullinen elämys, jonka seuraksi voit tarjota myös kuumaa glögiä. Kokeile!

Taikinoitua valkohomejuustoa
5 annosta

500 g lehtitaikinalevyjä
5 kiekkoa (a’ 150-200 g) Herkkujuustola Heidi Valkohomejuustoa
1 kananmuna
2-3 rkl seesaminsiemeniä

Perunoita dippailuun:
700 g kypsiä pariisinperunoita
¾ tl suolaa tai valkosipulisuolaa
1-2 tl kuivattua rakuunaa
(2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä)

Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön ja levitä työlaudalle vieretysten. Ota Heidi Valkohomejuustokiekot pakkauksistaan ja kaulitse sulaneita lehtitaikinalevyjä molempiin suuntiin. Laita kunkin lehtitaikinalevyn keskelle juustokiekko ja käännä taikina kauttaaltaan ympärille. Laita saumakohta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Riko kananmuna kulhoon ja voitele juustokiekot. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Mikäli haluat tarjota juustot dippailuun, esivalmistele samalla perunat. Laita kypsät pariisinperunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunin kestävään kulhoon. Mausta suolalla tai valkosipulisuolalla ja rakuunalla. Sekoita halutessasi joukkoon hieman rypsi- tai oliiviöljyä. Kuumenna perunat kauniin värisiksi 200 asteisessa uunissa.
Laita juustokiekot 225 asteiseen uuniin ja paista, kunnes pinta on kauniin värinen.
Leikkaa keskelle ristikkäisviilto ja tee keskelle reiät. Dippaile perunoita juustoon.
Voit nauttia juustot myös sellaisenaan. Leikkaa puolikkaiksi tai kolmioiksi ja tarjoa.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Herkkujuustola

Uusimpia Herkkujuustolan reseptejä:



Tästä löydät kaikki HERKKUJUUSTOLA reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.