1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Ihanat kesäeväät voit valmistaa itse. Sitruunapestolla maustat tämän leipäaterian upeaksi kesäherkuksi.

Sitruunapestolla maustettu broileri-fetapatonki
1 annos

1 patonki
1-2 rkl sitruunapestoa
kourallinen vuonankaalia, herneenversoja tai rucolaa
n. 1 dl kevyesti maustettuja broilerikuutioita
3-5 puolitettua kirsikka- tai miniluumutomaattia
muutama suikale tai rengas paprikaa
½-1 dl feta- tai salaattijuustoa kuutioina
tuoretta minttua
muutama paahdettu cashewpähkinä

Paista patonki ja halkaise etuosaan leivän mittainen viilto.
Sivele leivän alaosa sitruunapestolla.

Laita sisään vuonankaalia, herneenversoja tai rucolaa, sekä broilerikuutioita, puolitettuja kirsikka- tai miniluumutomaatteja, paprikaa ja feta- tai salaattijuustoa.

Mausta tuoreella mintulla.

Koristele paahdetuilla cashewpähkinöillä.

Sitruunapesto

1 ruukku basilikaa
1 valkosipulinkynsi
½ dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
¼ tl suolaa
½ sitruunaruohon tyviosa hienonnettuna
½ dl puristettua sitruunanmehua
50 g parmesaaniraastetta
1 dl pinjansiemeniä

Laita ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Käytä tarvittava määrä ja säilytä loput tiiviissä purkissa jääkaapissa.

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.