1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua, keskiarvo: 3,75 / 5)
Ladataan...

Sipulipiirakka on monipuolinen tarjottava, jota voit tarjota pieninä paloina alkuruokana tai keveän keiton seurana. Se on myös tyylikäs tarjottava ihan sellaisenaan illanistujaisissa tai vaikkapa lounaana.

Sipulipiirakka

Sekoitettu jogurtti-voitaikina

250 g voita
250 g maustamatonta jogurttia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Täyte:
2 rkl öljyä
5 isoa sipulia renkaina
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
½ tl timjamia tai Provencen yrttejä
200 g yrtti- tai valkosipulituorejuustoa
2 munaa
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
(kananmunaa voiteluun)

Nypi taikinan ainekset ja kääntele tasaiseksi . Nosta hetkeksi kylmään.

Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi.
Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulirenkaita hetki kovalla lämmöllä koko ajan käännellen.
Lisää ruokokidesokeri ja jatka paistamista, kunnes sipulirenkaat ovat kauniin vaaleanruskeita.
Lisää timjami, tuorejuusto, munat ja mausteet.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse uunipellin kokoisiksi  levyiksi.
Nosta toinen levy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä päälle täyte.
Nosta päälle toinen levy ja pistele haarukalla.
Voitele halutessasi kananmunalla.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Sipulipiirakka

Reseptin laatinut:
Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.