
- Annoksia: 24-48 kpl
- Valmistusaika: 30 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 10 minuuttia
- Annos: juhlat
Silli-fenkolipannarit
Ainekset
- maito - 5 dl
- kananmuna - 2
- öljy - ½ dl
- vehnäjauho - 2 ½ dl
- juustoraaste - 100 g
- AHTI perinteinen sillifilee - 150 g
- AHTI Matjessillifilee
- punasipuli
- fenkoli - 100-150 g
- smetana - 100-150 g
- creme fraiche
- tuore tilli
Allergeenit
- kala
- kananmuna
Tämä resepti on tehty yhteistyössä Ahti-sillin kanssa.
Joulu lähestyy ja sitä kautta myös sillin yksi suurista sesongeista. Useimmilla on omat suosikkitapansa valmistaa ja tarjota silliä, mutta uskaliaimmat kokeilevat uusia tapoja tarjota silliherkkuja.
www.sillikoulu.fi -sivustolta löydät ihastuttavia sillireseptejä tarjottavaksi läpi vuoden. Ahti-sillit on valmistettu Turussa ja ne ovat MSC-merkittyjä, eli yritys sitoutuu noudattamaan kestävän kalastuksen toimintatapoja. Sertifikaatin voi saada vain määräajaksi, joten tuotantoa tarkkaillaan jatkuvasti.
Entinen Boy kevytsuolattu silli on nyt Ahti Perinteinen sillifilee. Ahti perinteinen sillifilee ja matjessillifilee soveltuvat erinomaisesti myös lämpimien ruokien ja
leivonnaisten valmistukseen. Jos mahdollista, liota sillifileitä muutama tunti ennen valmistusta. Näin ylimääräinen suola huuhtoutuu pois, eikä ruoka olen niin suolaista.
Tiesitkö, että matjessilli on kutemattomasta sillistä leikattu filee?
Sillillä ja fenkolilla maustetut pikkupannarit sopivat illanistujaisiin tai evääksi. Pieniin suupalan kokoisiin vuokiin valmistettuna ne maistuvat smetana- tai creme fraiche nokareen kanssa myös joulun alkupalapöydässä tai pikkusuolaisen nälkään.
Mitä pienempiä vuokia käytät, sen enemmän saat valmiita suupaloja.
Silli-fenkolipannarit
24-48 kpl, vuoan koosta riippuen
5 dl maitoa
2 munaa
½ dl öljyä
2 ½ dl vehnäjauhoja
100 g juustoraastetta
Lisäksi:
150 g AHTI perinteinen sillifilee TAI Matjessillifilee
1 punasipuli
100-150 g fenkolia
Pinnalle:
100-150 g smetanaa tai creme fraichea
tilliä
Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon munat. Sekoita.
Lisää öljy ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon myös juustoraaste.
Jaa taikina pieniin muffinivuokiin. Käytä paperivuokien alla mielellään muffinipeltiä.
Leikkaa AHTI perinteinen sillifileet TAI Matjessillifileet pieniksi kuutioiksi.
Hienonna punasipuli ja fenkoli.
Jaa nämä taikinan päälle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia vuoan koosta riippuen.
Lusikoi hieman jäähtyneiden pannarien päälle smetanaa tai creme fraichea. Koristele tillitupsulla.
Lisää AHTI sillireseptejä osoitteessa: www.sillikoulu.fi
Tarjoa!

- Annoksia: 24-48 kpl
- Valmistusaika: 30 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 10 minuuttia
- Annos: juhlat
Silli-fenkolipannarit
Ainekset
- maito - 5 dl
- kananmuna - 2
- öljy - ½ dl
- vehnäjauho - 2 ½ dl
- juustoraaste - 100 g
- AHTI perinteinen sillifilee - 150 g
- AHTI Matjessillifilee
- punasipuli
- fenkoli - 100-150 g
- smetana - 100-150 g
- creme fraiche
- tuore tilli
Allergeenit
- kala
- kananmuna
Ihana resepti Kati! Näitä vois tehdä muuten esim. vapun brunssille. Kunpa muistaisin reseptin silloin…
Tämä on kiva tapa tutustua silliin, kun se sekoittuu kivasti muihin aineksiin. Toimii juurikin myös vappubrunssilla raikkaan salaatin kanssa. Ja eri muotoihin paistamalla toimii erilaisissa tilanteissa, jolloin näistä saa kivoja suupaloja tai reilumpia annospaloja vaikka lounaaksi=)