1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arvostelua, keskiarvo: 4,40 / 5)
Ladataan...

Suomalainen luomusiitake on paksumaltoinen sieni, jonka maku muistuttaa hieman herkkutattia. Sen kerrotaan parantavan immuunipuolustusta ja sen sanotaan laskevan kolesterolia. Lisäksi siitakesienet sisältävät paljon kuitua ja B6-vitamiinia. Voit ostaa siitakkeita irtona tai 100 tai 200 gramman rasioissa.

Siitakesienipiiras
8 annosta

Pohja:
100 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
½ dl hienonnettua Vihreä Keiju persiljaa

Täyte:
100 g Champ Luomu Siitakesieniä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli tai muutama kevätsipulinvarsi
2 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
2 munaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
½ dl hienonnettua Vihreä Keiju persiljaa
8 kirsikka- tai miniluumutomaattia

Laita huoneenlämpöinen voi tai margariini kulhoon. Mittaa joukkoon
suola ja vehnäjauhot. Nypi ainekset keskenään.
Lisää vesi ja hienonnettu persilja.
Sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 22 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Valmista sillä aikaa täyte.
Paloittele siitakesieniä halutessasi hieman.
Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.
Kuumenna öljy pannulla.
Lisää ainekset ja kääntele hetki.
Levitä seos esipaistetun piirasvuoan päälle.
Sekoita kerma, munat ja juustoraaste keskenään. Lisää joukkoon suola, mustapippuria ja persiljaa.
Kaada seos täytteiden päälle.
Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne pinnalle ympyrän muotoon.
Kypsennä piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.

Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin laatinut:

Kysy Hellapoliisilta

Reseptin tarjoaa:

Yhteistyössä Champ

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.